tisdag 7 december 2021

En trevlig bokserie, helt enkelt.

Jag läser mest på sommaren, vet egentligen inte varför men så är det med mig. Men nu i höst fick jag för mig att jag skulle gå till bibblan och låna några böcker. Det blev bland annat en som heter Berlinerpopplarna, av Anna B. Ragde. Det visade sig att jag fått hem första boken i en trilogi, och eftersom den var både trevlig och lättläst, så ville jag läsa vidare. Väl där på bibblan igen visade det sig att författaren hade skrivit sammanlagt sex böcker i samma serie, så då var det bara att läsa vidare... Nu var kanske inte alla böckerna riktigt lika bra hela vägen, men det kändes lite som att man lärde känna karaktärerna och ville veta hur det gick. 

Som sagt, trevlig och lättläst. Vardagligt skriven, varm och mänsklig. Läsning som passar mig bra, inga mord som behöver klaras upp, och inte var den för spännande, jag behövde inte bläddra framåt i boken en enda gång för att kolla vad som skulle hända (ja, det måste jag göra om det blir för spännande...🙊). I centrum står tre bröder som inte pratat med varandra på 20 år, och en släktgård som har styrts med järnhand av deras mamma. När mamman ligger för döden, dyker ena broderns dotter upp, och det leder till både det ena och andra, avslöjanden, förändringar och försoning, sorg och glädje.

6 kommentarer:

 1. Den gick som en serie på tv för några år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det visste jag inte! Skulle vara roligt att se!

   Radera
  2. "Några" år sedan är nog egentligen 10-12 år, när jag tänker efter! Tiden går fort, när man har roligt... En komprimerad TV-serie kan ju trots allt inte konkurrera med böckerna. Siv

   Radera
 2. Har några av böckerna och läste dem med glädje när de kom ut. Lite annorlunda och egna. Kanske dags för omläsning?

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Åhh vilket bra boktips!! TACK! Exakt vad jag behöver just nu...bra böcker att läsa över julen!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Verkar intressant!
  Ibland orkar jag inte heller med alla dessa mord och hemskheter.
  Trevlig Lucia!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!