söndag 15 januari 2023

En lite gråmulen januaridag

Nu är all jul bortstädad. I går tog jag det sista, stakar och stjärnor i fönsterna*. Och med en gång blev det så kalt och trist i hemmet. Men någon har tänkt, troligen en blomsterförsäljare, och bestämt att det skall vara Tulpanens dag den 15 januari, straxt efter Knut. Och sånt faller en ju för, och här står nu en bukett lila tulpaner och lyser upp det annars så färglösa hemmet... 
*Men jag får väl erkänna, en stjärna hänger ännu kvar, nändes helt enkelt inte ta bort den. Jag skyller på att den vanliga fönsterlampan jag brukar ha, inte såg  helt okej ut i sladden, så den känns inte helt säker att sätta upp. Så i väntan på att jag har skaffat en ny, får den här stjärnan helt enkelt sitta kvar. Kan väl kalla den för en vinterstjärna så blir den lite mer legal att ha kvar. Och med tanke på att den var så besvärlig att få upp, tänker jag att jag vill ha extra valuta för det. 

Önskar er en god söndag! Här är det lite gråmulet och blåsigt, precis som det brukar vara så här års. Dock tittade solen fram under tiden jag gjort det här inlägget. Det är då man inser att man borde ha putsat fönsterna när man städade bort julen. Jaja, solen går nog snart i moln igen, tror ni inte...? 

5 kommentarer:

 1. Fina tulpaner. Mina ser bedrövliga ut. Dom slår inte ut bara står och torkar ihop. Trist. Självklart kan man ha en vinterstjärna som lyser i fönstret. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Vackra tulipaner med ljus kant i ditt vardagsrum! Min vita bukett tog lagom slut till dagen. Och putsa fönster? Nää... ska ju snart flytta, hihi! Hoppas jag, trallalla.
  Önskar dig en trivsam vecka.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Ja, bara en blomsterhandlare kan nog komma på att utnämna en dag i mitten av januari till tulpanens dag, men visst är lite färg välkommet när julsakerna stuvas undan :) Saknar alltid också det varma ljus som adventsstjärnor och elljusstakarna ger och tänder levande ljus så snart mörkret faller.

  Ha det gott! Ulrika

  SvaraRadera
 4. Visst blir det lite tristare när julljusen försvinner, men nog kan din stjärna få hänga kvar ett tag till. Den är väldigt vacker!
  Kvalitetstulpaner är verkligen något annat än den matbutiksbukett jag fick i fredags, den höll inte ens i tre dagar. Trist.

  SvaraRadera
 5. Jag älskar mitt julpynt, men nu är det skönt att det är borta.
  Tulpaner pryder alltid sin plats.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!