lördag 21 januari 2023

Det är i Klintehamn det händer

Om man vill gå i mysiga inredningsbutiker, så skall man ta sig till Klintehamn, tre mil söder om Visby. Där finns ju Landa som jag har skrivit om förut, en av mina favoritbutiker, som säljer både gammalt och nytt, och som jag besöker lite då och då. Men rätt nyligen har även två andra butiker, som funnits ännu längre söderut på Gotland, flyttat "in" till Klintehamn. De butikerna har tidigare legat i Hemse och i Hablingbo, och som alla vet så är ju fem till sju mil väldigt långt för en gotlänning... åtminstone är undertecknad mycket nöjd att de tre nu samsas i Klintehamn, vilket är en mer lagom utflykt. 
Kuriåsa Gotland, som faktiskt även ännu finns kvar i Hemse, har alltså öppnat en butik till, i gamla järnaffären i Klintehamn. Här säljs mest antika möbler och inredning, men även några enstaka nyproducerade saker finns också. 


Ett sånt här skåp vill jag verkligen ha någon gång. Skall försöka att göra plats för ett så småningom, tycker de är så fina! 

De gröna urnorna stod jag och fingrade på en stund, innan förnuftet sa att jag inte behöver fler urnor. 

För många år sen skrev jag om Verdus Veranda, som legat nere i Hablingbo, och nu har den butiken alltså flyttat till Klintehamn. Här har de renoverat ett gammalt magasin som nu rymmer butiken, och jag antar att det kommer att bli en massa fina blommor utanför framöver. 

Det här är en trädgårds- och inredningsbutik, som mest säljer nya saker, men några enstaka vintagesaker finns också här.  
Tycker de här tre butikerna kompletterar varandra mycket bra. Gammalt och nytt, och blommor, i fina butiksmiljöer. Sen finns det faktiskt ännu fler butiker både i Klintehamn och i grannsocknarna runtom, som kan vara värda ett besök, men det får vi ta en annan gång. 

5 kommentarer:

 1. Det låter som en bra idé att flytta samman. Tänker på om jag ger mig på runda så är det kul att kunna gå emellan. Ser ut att vara jättefina butiker.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Fina och roliga butiker får man inte nog av! Bara att få strosa en stund och bära runt på saker en stund innan man hejdar sig och inser att fler grejor behöver man inte. Och fullinspirerad åker man hem och flyttar runt på saker och tänker vad man vill göra om.
  Just nu tänker jag på ett brunt vitrinskåp. Eller ett smutsturkos?
  Tanken är fri och gratis... gudskelov.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Älskar att strosa runt i sådana butiker. Man kanske inte måste köpa men man får inspiration. Jag gillar också skåpet/skänken så himla fint. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 4. Jag är ju ingen shoppare, men dessa affärer gillar jag.
  Roligt att få komma dit med dig, tack för rundvanringen.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Det er utrolig mye flott å finne når man går og titter. Som regel kunne man kjøpt mye mer enn det en ender opp med.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!