lördag 7 januari 2023

Ut innan Knut

Jag är alltid lite kluven så här i början av januari. Jag tycker det är så mysigt med allt det juliga, men det skaver lite, det känns att det inte stämmer riktigt, med tiden i almanackan, eller vad det nu är? Jag vill men ändå inte vill ta bort det.  

Men nu har trettondagen passerat, och jag har så smått börjat plocka bort julen. De saker jag har svårast att "skiljas" ifrån, är nog den här ljusstaken i järn från Bengt & Lotta, som jag fick av mamma en jul, den tycker jag så mycket om den. Och fatet som jag köpte på en rea på Indiska för ett antal år sen, det gillar jag också väldigt mycket. Tänker ibland att jag skall låta dem stå kvar framme ett tag, men nej, när det andra är borta så känns det rätt. 

Något annat jag tycker är trist att ta bort är belysningen i fönsterna. Och även om jag sätter dig min vanliga fönsterbelysning så försvinner mysigheten. 

Jaja, det är värdsliga ting, och om en får ha hälsan och allt är som det skall nästa år, så återses vi ju igen! 

4 kommentarer:

  1. Alltid litt trist(men også godt)og pakke bort julen. Lysestaken og fatet var sååå fint. Det kan jo fint stå litt til. Vi satser på at helsen holder! Deilig helg og klem fra Randi

    SvaraRadera
  2. Jag har julgranen kvar som lyser upp ett mörkt hörn. Alla stakar och stjärnor också. Kanske i morgon. Jag tycker inte att fatet är jätte juligt och hästljusstaken är såååå fin. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Jag är i samma val och kval som du. Så mysigt med stakar, gran och lite lagom pyntat, men samtidigt vill man ju vidare mot krispig vår.
    Din ljusstake är verkligen fin. Förstår att du älskar den. Det är så fint på halvmånebordet. 💚

    Kram!
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  4. Vi tog bort julen igår och så mycket luftigare det känns. Genast har vi så mycket mera plats. :-) Tycker allt att både skålen och ljusstaken kan stå framme. Å andra sidan kanske charmen försvinner lite när man har det uppe året om.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!