tisdag 7 mars 2023

Min favoritsyssla

Jag tar tacksamt emot varje chans till ett tema att skriva om, eftersom jag känner att jag inte har något vettigt att skriva om just nu... Den här veckan har Trädgårdsfägring temat Favoritsysslan. 

Hm, när det kommer till trädgårdsgöra så finns det så mycket som är roligt. Men jag skulle nog säga att själva inredningen av trädgården är roligast, att skapa den liksom. Drömma, planera, gräva nya rabatter och slutligen plantera.  Det är ju bra mycket roligare än att underhålla den sen, som att vattna och rensa ogräs, även om det kan ha sin tjusning det med, lite mindfulness är det allt att ligga där på knä och rota runt i jorden. Men som sagt, nu var det favoritsyssla och då blir det skapandet som är allra roligast. 

Gräva...
Planterat! 


Gräva...

Planterat!

Drömma... 

Planera...

Jobba...

Klart! 

Jag har haft mycket roligt, i min förra trädgård fick jag verkligen utlopp för det här kreativa, det fanns alltid någon bit gräsmatta som kunde göras om till något roligare, och planer kunde sättas i verket. Numer har jag en sån liten plätt att jobba på, men jag tar lite då och då, så jag inte skall bli klar för fort.. Vill ju suga på karamellen ett tag! 

Fjolårets projekt var min framsida. 

Gräva.

Och planterat. Här skall jag fortsätta den här säsongen, det skall bli något annat mot husväggen än vad det är nu. Hade egentligen tänkt att ta bort gräsmattan och ersätta med grus, men jag tänkte om där. För det blir ju så mycket svårare att utöka nån rabatt då, om det är grusat, nej, jag vill nog ha den handlingsfriheten en stund till. 

6 kommentarer:

  1. Det där är du verkligen så bra på. Avundas din kraft och kreativitet. Resultaten blir alltid aå fina. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Den sista bilden visar en fantastisk vacker framsidesträdgård, men har du tid att sitta där och njuta... *fniss*
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  3. Genomsyrar hela mig! "Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd." Håller med Karin Boye. Att planera är mitt liv i ett nötskal!
    Fortsätt på din väg!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Tänkvärt.
    Jag håller på att planera, men har inte kommit fram till så mycket ännu.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  5. Du har förändrat din täppa rejält på kort tid. Från ganska trist till inbjudande och varierad. Jag är som du - dålig på själva förvaltningen så jag förstår att du suger på karamellen och anlägger lite i taget.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  6. Så himla fint, både i den förra trädgården, men också i din nya. Visst är det härligt att planera, och plantera.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!