lördag 25 mars 2023

Vårtecken

 

Ett säkert vårtecken är väl ändå när blåsippan ute i backarna står.... 

...niger och säger att NU är det VÅR! Tycker det är så gulligt när de trotsar all gammal löv och bråte, och tar sig upp och står där och lyser! 

Ett annat vårtecken är att jag idag har planterat vårblommor i krukorna. Solen tittade fram och jag fick feeling. Ljungen och kålen från i höstas hade gjort sitt för ganska länge sen. Ur med dem och i med små minipenséer, och minipåskliljor. Tycker mig höra att även penséerna viskar nåt om att våren är här...? Nåväl, det blir väl något bakslag till, men som tur är tål de ju lite frost, så det skall nog gå bra! Efter planteringen räfsade jag bort löv på framsidan. Nu har jag inte större än att det tog typ fem minuter, men det gjorde en del för helhetsintrycket, det såg genast mycket trevligare ut, och så lite blommor på det! 4 kommentarer:

 1. Vårens vakreste er blåveisen! Den skulle ha vært her også, men det er 80 - 100 cm snø ned til dem. Tror også jeg venter til slutten av neste uke før jeg kjøper stemor, påskeliljer etc. til pynt også. God helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 2. Blåsippor är verkligen ett vårtecken. Vad fint du gjort i dina krukor. Åhh vilken fin färg på den sista penséebilden. Här har vi en dm snö. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Så fint med vårblommorna. Mina blåsippor och andra vårblommor är inbäddade under snön. Tänk att jag trodde våren var här, men det blev vinter igen.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 4. The Blue Sedge is really a shocking blue - love it!!! It will be a couple of weeks before anything here is above ground.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!