måndag 13 mars 2023

Julen varar än till påska

Men det är inte sant... För vän av ordning skulle nog säga att samtliga julsaker skall bort någon gång i januari..? Även stjärnorna i fönsterna... Men, men, så har det inte blivit hemma hos mig, här har stjärnan i vardagsrumsfönstret hängt kvar och hängt kvar... ändå tills nu. Och det här beror på att jag bestämde mig för att hitta en ny lampa till det här fönstret, för den jag hade innan var trasig. 
Så jag började leta efter något fint. Helst ville jag ha en i gammal stil, gärna i glas och teak, kollade varje dag på Tradera men hittade inget, men så hittade jag den här fina på nätet, och skickade efter den. Men den visade sig lysa alldeles för starkt. Alltså det är själva glaset som är glödlampan. Det stod visserligen att den var dimbar, men hur dimmar man en lampa som har en lampsladd som sätts in i en vanlig stickkontakt i väggen? Det går ju inte (trodde jag) så jag skickade lite surt tillbaka den igen. Beklagade mig lite på jobbet, och då visade det sig att det faktiskt finns speciella kontakter som man sätter i vägguttaget, och vips kan man dimma! Jaha suck, men skall jag skicka efter den igen då liksom... Kände mig som en miljöbov bara av tanken på detta skickande fram och tillbaka... 

(Bild från nätet eftersom jag aldrig tog någon bild den lilla stund den var upphängd hos mig)

Lite desperat fick det bli en sväng om Tradera igen, nu med ett bredare sök, och där hittade jag en liten skomakarlampa som var fin, så den fick det bli. 

Lite mindre än vad jag hade tänkt, men det blev rätt bra det med, även om det svider lite när jag tänker på den fina lampan jag hade hemma här, upphängd och allt innan jag tog ner den igen och skickade tillbaka den... Jaja, men med det kan jag nu förklara julen 2022 som helt nedplockad. Vi ses snart igen. 

2 kommentarer:

Gardens at Waters East sa...

I think it looks nice. Not overpowering the space, good.

Solstrimmor sa...

Så synd på den stilrent vackra lampan! Jag hade inte heller en aning om att det går att fixa dimring via eluttaget! Nu vet jag. Inget fel på din nya lilla lampa heller. Har ju flera liknande. Men den du skickade tillbaka var ett strå vassare... tycker jag.
Ha det gott.
Kramar från Eva-Mari