fredag 10 mars 2023

Våren tog paus

Eller så var det vintern som tog ett återfall, och det rejält. Våren blev i alla fall avbruten, eller ja, det är väl helt i sin ordning egentligen. Det är väl en klassisk starur, som vi säger här på Gotland. Efter att staren har kommit tillbaka efter sitt vinterkvarter, så skall det komma sju stycken lågtrycksperioder, med högtrycksperioder emellan. Först därefter är det vår på riktigt! 

Nu har jag noll koll på vilken starur det är i ordningen, jag är ju dessutom urkass på det här med fåglar så jag har ingen aning om den kommit hit eller ej. Men den brukar ju komma tillbaka till Sverige någon gång i januari, februari, så det får vi väl tro.  

Idag har det i alla fall varit underbart väder. Jag tog min friskvårdstimme och gick en promenad till och från jobbet, och det var sol, stilla och kallt, och ja, jag tycker det är underbart! Tids nog kommer våren igång på riktigt, och det skall också bli härligt! 

Men nu helg. Önskar er en trevlig sådan! 



8 kommentarer:

  1. Mer snö hos er än hos oss just nu. Det som ska ner ger gödning säger bondepraktikan. Och den och starur tror vi väl på, eller hur?
    Vi har samma favorithörn och den som får ge sig är såklart tjänarinnan!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Ja våren kom verkligen av sig. Men snart så kanske vi kan sitta ute och njuta av sol och vårblommor. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Oj så mycket snö, vi har klarat oss bra, med bara några centimeter. Men det är kallt.
    Hoppas på vårvärme. Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  4. Mmm det var ett nytt begrepp men jag har hört om de där cyklerna tidigare. Har inte sett några starar här ännu, vad jag vet, men att perioderna växlat några gånger vet jag :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. Det høres jo ikke helt feil ut, det. Her har trekkfuglene begynt å komme tilbake, men ingen stær har jeg sett! Våren lar vente på seg...
    God helg!
    /Irene

    SvaraRadera
  6. Her er det spådd mye snø på mandag, så jeg håper våren kommer samtidig med påsken. Jeg har kjøpt blomsterløker som skal plantes snart. Ser ut som en riktig trivelig plass å nyte kveldene på sommeren, men litt stilig med snø på møblene når en skal ta bilde da.

    SvaraRadera
  7. Samma väder hos oss. Våren kom lite av sig...ja det är bara att stå ut! Det känns som om vintern har varit vääääääldigt lång...
    Ha en fin söndag!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  8. Våren har kommit av sig här utanför Göteborg också. Vitt vinterlandskap utanför fönstret.
    Jag älskar vinter och snö, men inte på våren.
    Sköt om dig!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!