fredag 31 mars 2023

En medelsvensson

Så var det fredag igen, och snart påskvecka. Jag har inte påskpyntat ännu, men det blir nog att jag tar fram något litet nu i helgen, så det blir lite helg/påskkänsla. Men en liten minipåsklilja fick komma in i värmen och då slog den ut direkt. De som jag ställde utomhus är ännu i knopp. De stackarna fick ju en lite tuff start... 


Jag hänger på några fredagsfrågor idag igen: 

Hur är du en riktig Svensson? 
Tja, det har ju blivit en del tacofredagar genom åren, om en säger så...Typ varje fredag i tjugo års tid. Det var ju så lätt när man hade familj, inget kräset barn som klagade, och ingen tankeverksamhet som krävdes av en. Numer varierar jag mig, i kväll blir det bakad potatis till exempel. Också väldigt lätt. Gillar lättlagad mat.

Vad gör du direkt när du kommer hem? 
Av med kläderna och på med mysbyxor. Direkt, utan att passera gå! Vem har ens jeans i hemmet?!? 

Vilken tid går du och lägger dig?
Hm, oftast lite för sent... Är en kvällsmänniska, vardagar blir det nog vid halv tolv, men vid ledigheter är det lätt hänt att dygnet förskjuts. Är ju så skönt att sova ut på morgonen, vilket leder till att jag är pigg ännu längre på kvällen.    

På vilket sätt är du tråkig? 
På många sätt skulle jag nog säga. Är nog lite väl inrutad av mig... Varken äventyrslysten eller reslysten. Hemmakatt. Ja, ni hör ju - jättetråkig! 

Har du en Ove Sundberg i ditt liv? 
Nej. Den enda mannen jag har i mitt liv är min katt Harry. 

Trevlig helg! Nu skall jag invänta potatisen i ugnen, och sen blir det soffmys framför Bäst i test, som så många andra runtom i landet. Som en vanlig Svensson alltså! 

8 kommentarer:

Gardens at Waters East sa...

Happy Easter - soon to arrive. Hopefully Spring will follow soon too! Do you get tired of Winter? Have you started any seeds or cuttings to bring your garden to life sooner this year?

Violen sa...

Bakad potatis och soffmys låter härligt och passar utmärkt en fredagskväll!

Hannele sa...

inget fel på inrutat liv.

Solstrimmor sa...

Låter sunt och lagom. Och egenvalt!
Glad lördag!
Kramar från Eva-Mari

Kina sa...

Vet inte om jag tycker att du låter speciellt tråkig. En medelsvensson precis som de flesta av oss andra. Det känns inte så tokigt tycker jag! Ha det gott!

Lena i Wales sa...

Jag har inte heller börjat pynta ännu, men ska göra det i början av veckan.
Gillar tacos, men gör det konstigt nog aldrig själv. Däremot om jag är hos en av mina barn en fredag blir det alltid tacos.
Jag klär också alltid om till något bekvämt när jag kommer hem, skönt.
Jag har tyvärr väldigt få rutiner, vilket ibland betyder att jag glömmer äta eller borsta tänderna m m.
Fortsatt trevlig helg!

Paula sa...

Jag tror du trivs utmärkt med Harry! Jag trivs utmärkt med Daniel, min chihuahua! Samma storlek som en katt.Tacofredagar däremot, det nobbar jag. Vet du varför? Jag gillar inte tacokryddan! Annars har jag inget emot konceptet, men jag skulle då vilja byta ut kryddorna. Köpte fjädrar igår till mina videkvistar jag plockat och det blev skämskudde på, kalkonfjädrar från Kanada stod det med pyttestil på påsen!

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Vad man är och varför kanske inte är så viktigt. Tänker att det är viktigare att leva ett liv som man själv trivs med. En kompis och jag sätter en ära i att äta på samma restauranger när vi är på utflykter så länge maten är god. Varför inte upprepa ett vinnande koncept. Så tänker vi :) Och jag har hetat Svensson...

En kruka narcisser räcker långt! Kram, Carina