fredag 5 april 2024

Minnen

Jag hoppar på fler frågor, denna gång från Elisa. Hon har fem frågor varje fredag och idag handlar det om minnen, och nostalgiker som jag är tyckte jag frågorna var intressanta. 

Vad är något du kommer ihåg hur man gör från ditt första jobb? 

Mitt första jobb var som diskplockerska på en lunchrestaurang. Det jag tog med mig därifrån är att jag alltid försöker snygga till efter mig, samla ihop tallrikar och dylikt, när jag har varit på restaurang eller café. Det hade jag kanske gjort ändå, men jag fick mig en tankeställare redan då, som 13-åring. 

Vad kommer du ihåg från din första resa utomlands? 

Det var på Cypern, och jag minns känslan när vi klev av planet, det var så varmt så det kändes som att gå in i en vägg, något jag aldrig hade upplevt förut.  

Vad kommer du ihåg från ditt första skolår?

Att fröken och jag brukade slå följe på hemvägen, hon bodde halvvägs på väg till skolan, så halva vägen gick jag alltså själv. Kan tycka idag att det var en rätt så lång bit att gå själv som sjuåring, men det var ju inte så mycket trafik då som nu (nu låter jag lastgammal och det kanske jag är också).

Vad kommer du ihåg från när du flyttade hemifrån? 

Första halvåret hade jag ingen dammsugare, utan jag fick sopa och skura, och så lånade jag mammas dammsugare lite då och då, till  heltäckningsmattan i sovrummet... Till jul fick jag en dammsugare i julklapp! 


Här bilder något blekta färgfoton från sovrummet. Ja, mina foton i albumen har alltså bleknat, så nog börjar jag bli gammal alltid... Redan då gillade jag före- och efterbilder. Jag tyckte den här tapeten var lite orolig, så det blev vitt istället. Kolla in kassettbandspelaren, och telefonen! Den svarade man i, när man var hemma, samt utan att ha en aning om vem som var i andra änden innan man lyfte luren... Idag svarar jag inte om det är okänt nummer!  


Två blekta bilder till, även kökstapeten var otroligt mönstrad vilket inte var något för mig. Jag kommer också ihåg att jag inte hade någon fläkt i köket, och ingen glasruta i ugnen. Det var spännande när man bakade pepparkakor... 

Vilken kommer du ihåg var den första maträtten du kunde laga? 

Hm, det måste ha varit snabbmakaroner, det hade jag med mig i en mattermos till stallet om helgerna. Snabbmakaroner och ketchup, det var grejer det!

5 kommentarer:

 1. Mitt tolvåriga barnbarn vill alltid göra snyggt efter sig när vi är ute och äter. Dammsugare hade man inte förr i tiden, minns inte hur jag städade…

  SvaraRadera
 2. Dammsugare var nog det första inköpet efter att jag flyttat hemifrån!

  SvaraRadera
 3. jag jobbade en sommar i glasdisken på en restaurang. ibland dök det upp en eller annan gryta också. direktören ville att jag skulle bli smörgåsnisse och direktörens son kom med sina strumpor i en silverpyts och tyckt att jag skulle tvätta dem. men det blev blankt nej från min sida

  SvaraRadera
 4. Åhh vad roligt att se och läsa. Kul med före och efterbilder. Jag ska dela mitt bearecept snart på bloggen. Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Kul läsning och vilka minnen!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!