onsdag 17 juli 2024

Hemester

Vädret har varit lite omväxlande senaste veckan. En dag med mulet och regn i luften gjorde jag och yngsta dottern en utflykt på ön. Vi hade tänkt oss en heldag, med lunch, fika och en massa loppisar och andra eventuella sevärdheter. Hemester alltså. Vi började åka mot östergarnslandet. Men på vägen hade regnet satt lite mer fart, vilket gjorde att vi inte riktigt ville kliva ur bilen...;) Men väl framme var vi ur ett par gånger. Bland annat vid Gotlands minsta (?) bibliotek, samt här, vid Katthammarsviks Hantverkshus. Jag köpte en fin ljusstake i keramik, samt handgjorda kolor från Wallins praliner.  
Det var lite för tidigt för lunch, så vi körde vidare, blev sugna på menyn vid Kapten Grogg i Ronehamn. Det var lite längre dit än vi trodde så lunchen blev istället lite sen,  men då hade vi ju kolan som stöd... ;) 
Nu hade det slutat regna, men vi satte oss inne ändå.  
God mat var det, värd att vänta på... Fisch & chips. 
Efter lunchen blev det några loppisbesök. Här Form 360 design i Rone, en stor lada (360 kvm) fullproppad med massor av saker... puh. Hittade ändå inget som lockade... 

Vackra vägblommor. 

Kuriåsa i Hemse. Här brukar det finnas en massa fint, och det är också mer smakfullt arrangerat. Rätt mycket dyrare förstås. Just den dagen hittade jag ingenting som jag behövde.  


Oj, där fick ni se bloggerskan också... 
Sen "gjorde" vi lite Hemse, dvs flanerade omkring lite där, gick bland annat på det betydligt större biblioteket, innan hemfärd mot Visby. Fika orkade vi helt enkelt inte, vi var ännu mätta efter vår sena och kraftiga lunch. 

Men nu är det slut på hemestrandet, för denna gång i alla fall. I morgon är det jobb, men smart som man är... (!) börjar man på en torsdag, så det snart är helg! 

3 kommentarer:

  1. låter riktigt trevligt, tog du inget kort på biblioteket...?

    SvaraRadera
  2. Semester är ju bara så mysigt och att fara runt hemmavid och besöka loppisar är ju super. Kul att se dig på bild. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Ja hemester här också men inga utflykter om man inte vill ha blodtrycket i topp! Juli är inte min favortimånad gällande turism...som just nu toppar allt!!!!!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!