söndag 21 juli 2024

Mat och bad

Började jobba i torsdags. Ändå bra att börja i mitten eller mot slutet av en vecka. Det blir som en mjukstart liksom. Men innan jag började jobba hann jag med två goda middagar, med "bonussonen" och familj, som är nere på sin gotlandsvecka. 
En kväll var de hemma hos mig, och som brukligt ställer han sig vid grillen. Jag är ju ingen grillare, tyvärr för det är ju väldigt gott. Så det blir i princip en gång om året, när de är här.

Det blev gott den här gången med!  
Sen bjöds jag med på Volare, som ju är en av de härligaste ställena i Visby. 

Så himla god och vällagad mat, samt gott i glasen! Och på sommaren vill man alltid sitta ute när man "äter ute", och det gör man även här. 

Sen var det som sagt två jobbardagar, men på fredagar kan man gå klockan tre, och badväskan var med i bilen, så det blev stranden direkt. Ljuvligt skönt, det skall jag göra om framöver. Det är ju skönt fram till 18-19-tiden! 
På lördagen var vi badsugna igen, men då hade tyvärr algerna nått den västra sidan, som ju är närmast när man bor i Visby. Men bästa med att bo på en ö är att det inte är speciellt långt till andra sidan heller, så vi plockade ihop sakerna och åkte vidare, mot den östra sidan, och där var vattnet klart och fint! Det blev en skön dag med bad och bokläsning. 

Och när vi kom hem gjorde dottern en supergod och krämig haloumipasta.  

4 kommentarer:

  1. Härliga dagar! Här har vi grillkvällar var och varannan dag för den som vill hänga på. Och det vill man ju! Nån strand blir det inte för mig. Men har jag sagt att jag älskar min skuggiga balkong?
    Allt gott till dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Grillar gör vi året om. Badar inte i havet som jag älskar men dock i poolen. Funkar det med. Fast vi har bara fem mil till havsbandet om jag blir sugen. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Det lät som en väldigt skön start på jobbveckan som bara varade i två dagar och där du dessutom kunde gå tidigare på fredagen. Kan erkänna att matbilderna får det att vattnas i munnen. Och bilden från stranden där solen glittrar i vattnet ... så fin. Grillat är alltid gott och det är ju tur att du i varje fall får det en gång om året. Halloumipasta brukar jag göra. Den liknar den på din bild. Det ingår bl.a. tomater och babyspenat. Kanske är det samma recept. Men pasta är ju nästan alltid gott.

    Kram Anita

    SvaraRadera
  4. Härligt med trevligt sällskap, god mat och gott vin!
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!