tisdag 22 oktober 2024

Same same but different

Att ståndorten (dvs växtplatsens egenskaper som påverkar växten, såsom ljus, jord, vatten vind mm) har stor betydelse har jag ett levande exempel på. Eller två om man skall vara petig. Jag hade med mig ett stycke gräs, en Glansmiskantus, från min förra trädgård. Jag satte ner den här på baksidan vid staketet, , här är sol och lite torrt. Förra våren delade jag den på hälften, satte tillbaka den ena halvan här igen.   

Den andra biten satte jag här på framsidan. Här är skuggigt mest hela dagen, och tack vare det lite mer fukthållande. Till exempel blir gräsmattan aldrig riktigt gul här, trots torka. Här står den även skyddat från vinden, och som ni ser trivs den ypperligt här, den har blivit riktigt rejäl. Vilken skillnad mot den lilla fjanten på baksidan... 

Fin färg på aronian Aron

Jag älskar de varma höstfärgerna, i gult, rött och orange. 
Men kikar man bakom gräset hittar man en rosa hortensia. Lite synd att den knappt syns., nu när gräset blivit så stort. Det måste åtgärdas, så att den kan få komma fram i rampljuset. Det får hamna på "to-do-listan". 

1 kommentar:

  1. Ja du, det var skillnad det. Då vet man var och hur gräs ska växa. Men synd som sagt om den vackra hortensian. Men det är ju alltid bra att ha lite på to-do-listan :) Aronian har väldigt vacker höstfärg.

    Önskar dig en fortsatt fin oktobervecka!
    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!