fredag 28 maj 2010

Nu blommar det!

 
 Nu kommer det utlovade trädgårdsinlägget! Det blommar en del nu,  här först en underbar tulpan, som jag fick som en tidig julklapp i november, direktköpt i Holland. "Violet Bird" heter den, och den var lila på bilden,  men jag tycker den mer går i smultronröd. Riktig läcker tycker jag!

Och så har violerna börjat blomma. En riktig långkörare som blommar hela sommaren!
 
 
Synd att det inte finns "doftblogg" för då hade ni känt den söta doften av luktolvon. Den känns på flera meters håll, nästan lite vulgär i sin doft om man nu kan säga så...  
 
Nu har jag lyckats namnge mina tulpaner, var ju lite osäker på vart jag hade satt ned dem i höstas. Här är "Angelique". 
 
"Ballade"
Ett gäng med "Page Polka"
"Global Desiré"
Sist ut är körsbärsblommen...mm ljuva försommarblomning! Idag blev det mest närbilder, men snart skall jag ta er med på en trädgårdsvandring.

4 kommentarer:

 1. Vilka vackra tulpaner du har. Ballade och den första blir jag lite extra intresserad av. Ang. grävning runt träd...jo lite krångligt är det men det går ju. Man kommer ju emot rötterna. Nu återstår det att se om den växer. Kram

  SvaraRadera
 2. Den julklappen måste ha glatt dig mycket! Så fin! Jag funderar på o skaffa ett hybridkejsarolvon... underbart med lite väldoft mitt i vintern ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Så många vackra tulpaner du har! Violet Bird var otroligt fin och de två fyllda tulpanerna, Angelique och Global Desire, är riktiga "vill ha" tulpaner! De hamnar direkt på min lista! ;o))
  De mörka violerna var jättefina!
  Ha en trevlig helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Wow, så många underbara tulpaner du har! Vackert!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...