måndag 31 maj 2010

Välkommen in..

på en liten trädgårdsvandring, så här i slutet på maj. Vi börjar med entrérabatten, där tulpanerna Purissima och Ballade blommar.
På trappan står ännu penséerna och tusenskönor. Snart blir det väl nåt nytt här.
Sen går vi in på baksidan. Skall väl säga med en gång, att jag inte hunnit/orkat rensa ogräs vid plattor och stenar...nu har jag sagt det och tänker inte be om ursäkt fler gånger..;o)
 
Direkt in till vänster har vi en rabatt där bara en liten Lewisia blommar än så länge, men alliumen är på gång!
 
Tittar man till höger har vi "lilla rondellen" som var rund från början, och "byggdes" kring luktolvonet som stod här när vi flyttade hit. Senare blommar rosor och lavendel. 
Bakom lilla rondellen blommar Magnolian "Susan" för fullt!
 
och sen kommer "Päronrabatten" som fått sitt namn efter formen. Den här rabatten är inne på sin andra säsong, och här finns lite av varje. Just nu blommar tulpaner och violer (jag skulle inte be om ursäkt fler gånger, men gräset ser ännu förskräckligt ut på sina ställen...).
...och så fänrikshjärtan, både vita och rosa. Längst bak står valnötsträdet, som jag har fått av en kär väns mamma och pappa. Det hade självsatt sig på "fel" ställe i deras  trädgård, till min lycka! Jag var så glad förra våren när jag såg att det överlevt flytten! "På köpet" fick jag både smultron och påskliljor, som följde med i jorden... :o)
Stora rondellen, som var min första rabatt jag grävde, när vi flyttade hit.  Flox och silverarv (som jag är så trött på...), och den här pionen är väl det som finns kvar av det som fanns i perennväg, när vi köpte huset, och som jag flyttade hit till rondellen.
 
Tulpaner i hundgårdsrabatten, vet tyvärr inte namnet.
"Stenrabatten" vid altanen. Här finns lite buskar, shersmin bla, och på andra sidan trappan - som också är tänkt att bli en stenrabatt när ork infinner sig... - står en buskpion, som snart är på gång!
 
Baksidan sett från andra sidan huset. Som ni ser är inte uteplatsen klar ännu, den som skall stenläggas.
 
Och här backar vi lite till och sen är visningen slut. Bakom mig där jag står nu är inget att visa nämligen...en s.k "fulsida" och det är ju en av privilegierna med bloggen, man visar bara det man vill...;o)

12 kommentarer:

 1. Ser ljuvligt ut hos dig! En härlig tid är det nu, skulle bara vara skönt med lite mer värme, men idag har jag i alla fall 15 grader!
  Silverarv hade jag i trädgården i börjar och jag tröttnade också på den. Synd att den sprider sig ohämmat.
  När det gäller rensning bland plattor så finns det ett fiffigt verktyg på Clas Ohlson! Så nu finns det inga ursäkter mer!

  Ha det så gott! Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Tackar så mycket för trädgårdsvisningen :) Jätte fint och mysigt har du...Jag ser att du har lagt reltangulära stenar runt en del rabatter. Vi har köpt sådana men inte lagt dem än runt vår nya rabatt. Men min fråga är...har du grus/sand under dem ??Jag tror nog de är jätte bra men behövs det , tror du?? Hoppas det är ok att jag frågar....det är så bra när man ser nåt på bloggar som man funderar på och kan fråga. Kram

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att få gå rundvandring i din härliga trädgård:)
  Nu är det som vackrast ute tycker jag.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Mamma o pappa blev glada då de fick höra att valnötsträdet överlevt!
  Kram från Namnen alias
  "kära vännen" :)

  SvaraRadera
 5. Trädgårdsrundturer gillar jag (har nyss varit ute och förevigat en sväng med kameran inför morgondagens inlägg) Din trädgård ser jättemysig ut! Ogräs mellan plattorna OCH i planteringarna har jag gott om (inget man behöver ursäkta sig för) Man gör det man vill och orkar när man känner för det. Dte är ju det som är fineesen med egen trädgård =) Ha en fortsatt bra dag/ kram gittan

  SvaraRadera
 6. Tack för vi fick titta in i din härliga trädgård.En fin tid ute nu,man bara njuter.Om 3 veckor kommer vi till underbara Gotland.Längtar så.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 7. Tack för titten i din fina trädgård! Så mycket vackert du har i dina rabatter! Väldigt fint med sten i trädgården! Vilken ljuvlig Magnolia!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 8. Tack för den fina rundvandringen! Så roligt att valnöten överlevde. Jag har en pytteplanta, som ännu bara väntar i rabatten på att bli lite större, före den får flytta ut på gräsmattan. Du behöver verkligen inte be om ursäkt för lite gräs!!!
  Att dina rabatter ser sådär fina ut trots din sorgliga senaste månad är ju närmast otroligt.
  Du är den första som jag stött på som inte tycker om silverarv. skönt! Jag tycker man inte slipper av med eländet utan att gräva ända ner till berget. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 9. mm! Detta är det bästa med bloggen,eller en av de saker jag gillar med bloggen för det finns många,,att få vandra virituellt i trädgårdar. Tackar tackar,,jag drömmer om en rondell i min trädgård.dina gav mig inspriration,,ska nog ha mitt lilla valnötsträd i en,,har ett pyttelitet frösått.
  Ha en go kväll kram Monica

  SvaraRadera
 10. Tack för en underbar vandring i din trädg. Det är så härligt att få leva med Er när manvandrar runt så. Det är klart där ska vara lite ogräs- är det ivägen för ngn- så kan de ju rensa bort det till dej??
  Stor Kram Ninne

  SvaraRadera
 11. Tack för rundvandringen! Du har jättefint i din trädgård!

  Jag skulle dock uppskatta din "fuldel" också, eftersom jag tror att alla andra har det toppsnyggt överallt, alla utom jag... =)

  Jag har svårt att få fänrikshjärtan att trivas hos mig, nu har jag delat upp dem på flera ställen för att se om de verkar trivas bättre nånstans.

  SvaraRadera
 12. Så vackert och välskött! Du skulle svimma hos mig, fr.f.a nu när sambon måste sköta det mesta med hus och trädgård själv!
  :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...