lördag 18 juli 2015

En tur söderöver

Vi tog en tur söderöver en av dagarna på min semester. Ett av stoppen gjordes vid Verdus Veranda, en inrednings- och trädgårdsbutik. Här är härligt att strosa runt! 

Sen måste man ju fika, och här är ett av mina favoritställen på södra ön. Petesgården. 


Alltså denna vy när man sitter och fikar i deras gamla vita trädgårdsmöbler. Där andas ett lugn, tiden har stått stilla på något sätt. Kan inte förklara det så bra, men åk dit säger jag. Det är ett museum, väl värt ett besök men vill man bara fika så går det också bra. 


Klassiska hembakta kakor och kaffe i fina koppar. 

...strosande höns.


... och som sagt, vackra vyer runt omkring. 

Sen skulle vi äta också, och det blev Hablingo Creperie. Ett mycket populärt ställe, som är med i White Guide. Jag hade aldrig besökt det förut, men nu så. 


Och galetterna var det inget fel på, och miljön är mysig, man sitter i ett gammalt stall. Men - och nu låter jag säkert lite gnällig - det är rätt så stimmigt och stressigt med mycket personal och mycket folk. Kanske inte syns på dessa bilder, men det gäller att få upp kameran i rätt tid, mellan två gäster..;) Nåväl, mätta blev vi, men när jag blir sugen på galetter igen går jag nog hellre till Strykjärnet inne i Visby, där är "lite" mindre, även om det brukar vara fullt där med! 

11 kommentarer:

 1. Verkar vara ett mysigt ställe. Så vackert med rosen som klänger på första bilden. Trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra miljöer. Så mysigt att fika där.
  Kul med utflykt:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Mysig och härlig utflykt. Trängas i stimmiga lokaler är inte avkopplande även om miljön ser jättecharmig ut. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Vilka mysiga ställen du har besökt. Trängsel är aldrig trevligt. Jag har blivit "allergisk" mot det de senaste åren..
  Ha en fortsatt skön helg :)

  SvaraRadera
 5. Verdus Veranda är ett måste,när vi är på ön.Petes gården är det några år sedan vi var vid.Första gången vi var där,var -88 då guidade Ada Blocks hushållerska Maja oss.En liten kär tant som kunde berätta mycket om huset.Sen har vi varit där en el två gånger till(kommer inte riktigt ihåg),dags för ett nytt besök.
  Hablingbo Creperi har vi bara kört förbi,ska kanske stanna där en gång,när vi är innan el.efter turistsäsong.
  Fina bilder från din utflykt.
  Ha en fin helg.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 6. fINA BILDER I MYSIGA MILJÖER! JAG GILLAR RIKTIGA KAFFEKOPPAR DÅ MAN FIKAR OCH LUGN MILJÖ,, GILLAR INTE INNESTÄLLEN tyvärr ,,(oj hade visst capslock på så kan de bli). Ha en go lördagskväll kram MOnica

  SvaraRadera
 7. Vad du har mycket trevligheter runt dig!

  Lördagskramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Ser så trivsamt ut! Kul med fina utflyktsmål så nära så man kan ta sig en tur när som helst. Synd att jag har så långt till Gotland...
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 9. Inte illa vad många fina utflyktsmål du har runt omkring dig. Har man så mycket att välja på kan man nog kosta på sig att vara lite gnällig eller kräsen.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 10. Det finns så mycket fint och kul att se! Herrejösses, jag skulle vilja se allt. Och fika överallt. :-) Gotland är lite för långt bort för mig, men nångång ska jag ta en längre tur där.
  Ha det riktigt bra!

  SvaraRadera
 11. Vilket mysigt ställe och verkligen vackra vyer runt om. Länge sedan jag var på Gotland. Kram Suss

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...