tisdag 7 juli 2015

Pionblomningen i år

Ja, hur har vi det med pionerna i år egentligen? I fjol klagade jag lite på dålig blomning, och det verkar som de har lyssnat lite när jag pratade med dem... för i år har det varit bättre! 

 
Till exempel har två nykomlingar visat färg i år! Dels Coral Charm som jag visade häromdan. Sedan har vi denna här ovan, som jag planterade för ett par år sen. Det är antingen en Coronne D ´or eller Mothers Choice. Jag sparar ju alltid etiketterna, och vet i vilken rabatt jag sätter dem, men om jag sätter fler än en pion så vet jag ju inte vem som är vem. Att jag aldrig lär mig, det här är inte första gången jag gör så... Jag tror alltid att jag skall veta vad det är, när de slår ut. Men eftersom den andra inte har slagit ut ännu så kan jag inte gå på uteslutningsmetoden ännu... Så jag får leva i ovisshet, om inte någon vänlig själ kan tala om för mig vad detta är förstås? Aningens rosa var den när den slog ut, för att sen bli helt vit, med rosa mitt. 

Miss America är tyvärr ännu lite snål, med tre blommor. 

Så även Duchesse de Nemours. 
Men i övrigt har det varit bra blomning, även om jag ännu väntar på några, som ännu inte har blommat någon gång. 
Bland annat en jag planterade här i Silverpäronrabatten 2012, och som ännu inte har blommat. Hm, funderar på om jag skall flytta den, tror inte att den trivs här helt enkelt. 


Edens Perfume blommar i år, det gjorde hon inte i fjol.  

Efter regnet igår, som var lite väl häftigt ett tag, blev de stora pionerna ledsna och la sig ner. Som tur var tog jag in ett fång tidigare på förmiddan. 

Festiva Maxima
Som sagt, igår regnade det, det kom 14 mm hos oss, och senare blev det en skön eftermiddag och kväll med bland annat lite ogräsrens, vilket jag inte orkat med tidigare i värmen. Idag visar sig solen igen, men nu blåser det så korgstolar och krukor far omkring ute på altanen, nej, blåst är inget väder jag är förtjust i! Och inte tror jag pionerna blir speciellt glada heller... 

11 kommentarer:

 1. Vad många sorter du har lite här och var. Jag har också fått fart på mina 7 st. 2 av dem är bondpioner. Underbara blommor. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra Pioner! Här har de flesta blommat över men har några kvar som jag hoppas ska "överleva" blåsten.. Det får gärna sluta blåsa NUUU ;)

  SvaraRadera
 3. Inser att det var alldeles för länge sedan jag var inne hos dig, men nu har jag läst ifatt. Staketmålning är inte världens roligaste, men tänk så snyggt det blir! Tackar också för recept, ska testa när jag har semester om ett litet tag. Vilda verkar göra skäl för sitt namn... ;)
  Vilka ljuvliga pioner du har! Här har pionblomningen inte varit så överdådig i år, mer utdragen. Men doftar ljuvligt gör de!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Svag för dessa prima ballerinor som jag är så njuter jag mycket av dina bilder! Idag ska jag inspektera pionerna hos dotter L, kanske jag får några med hem också... Ljuva tider är det!

  Önskar dig fina dagar.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Så många vackra Pioner.Jag är spänd på o se vad el,om jag har några blommande Pioner,nu när vi kommer hem.

  Ha det gott.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 6. Håller med här har pionerna med varit i sin bästa stass, har däremot några ITOH hybrider som inte blommat men man får väl ha tålamod till nästa år,, idag blåste nog mina sista sönder så nu börjar längtan till nästa pion sässong. ha en go vecka kram

  SvaraRadera
 7. Det får nog bli en tur till plantskolan för inköp av diverse pioner, finns inget vackrare!
  Silverpäron står också på min önskelista faktiskt...
  Önskar dig en skön sommarvecka!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Kan jag få en av Sveriges största bloggar?
  Bloggträff 1/8 -2015
  Nu är den här. Inbjudan (om man nu kallar det så) till min bloggträff.
  Det hela går i stapeln den 1/8 -2015 hemma i min trädgård i Kristianstad.
  Har inte planerat något direkt ännu mer än lite löst.
  Tänker vi startar klockan 15.00 med fika (så gillar du baka får du gärna ta med dig något till fikat).
  Är det fint väder vilket vi hoppas på kanske kubbspelet får rastas eller så bara är vi.
  Runt 18 tiden äter vi mat som var och en betalar själv, såvida jag inte hittar en sponsor som är villig och stå för maten.
  Resten av kvällen roar vi oss har trevligt tillsammans.
  För att vi skall få plats så har jag satt ett max antal till 15 personer. Så vi skall slippa sitta varandra i knäna, visst det kan väl vara trevligt men inte i flera timmar.
  Din anmälan vill jag ha senast 11juli och anmälan är bindande. Skulle du få förhinder meddela detta så kan platsen gå till någon annan som är intresserad.
  Behöver du bo på hotell så har jag fixat ett bra erbjudande till dig, mer om det senare!
  Du anmäler dig här i detta inlägg vi FB eller via info@lifeofjohanna.se
  Ps. har redan klart med tre sponsorer så en liten goodibag komma man få med sig hem.
  Ni får gärna dela bilden och länka till detta inlägget på er blogg!

  SvaraRadera
 9. Oj, vad du är duktig som kan namnen på dina pioner! Mina fanns här när vi flyttade in och jag vet inte namnen på alla. Men de är vackra i alla fall! Synd att de blommar så kort och att regnet slår ner dem. Jag plockar varje dag för att rädda så många som möjligt.
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra foton av dina fantastiska pioner!

  SvaraRadera
 11. Pioner är en av mina absoluta favoriter. Jag riktigt längtar till de där knopparna slår ut varje år. Och så går den underbara blomningen så snabbt över... Påminner lite vemodigt om allt det vackra i livet, när man är på det humöret. fast det härliga med trädgård är ju att det alltid finns något att glädja sig åt!
  Nu får vi hoppas att sommaren sätter fart! Kram Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...