måndag 6 juli 2015

Hemmadagar

Semester och ledigheten pågår, och det är skönt! Och att gå hemma och "skrota", det är min melodi det, speciellt såna här varma dagar vi har haft nu. Morgnarna är bäst, vakna tidigt, gå upp före alla andra. Gå en runda med hunden - ja nu har jag ju fyrfota sällskap igen på mina promenader, i och med att Stina kommit hem. Ta ett varv i trädgården efter promenaden. Kanske passa på att göra nåt litet projekt innan det blir för varmt, som tex måla staket som ju är mitt "sommarjobb" i år... Sedan framåt 10 är det dags för frukost, en kopp kaffe och smörgås med morgontidningen, antingen i solen om det inte är för varmt, annars får det bli i skuggan.


Sen går dagen, med lite småplock här hemma. Jag tycker det är skönt att inte ha något speciellt på schemat, bara vara hemma. Visst är det skönt att åka på stranden, och det gör vi ibland, men jag är lika gärna om inte hellre hemma. Kanske är en åldersfråga, jo, det är det nog för förr kunde jag vara oerhört stressad om vi inte kom iväg till stranden när det var sol. Men nu, tycker jag mest att strandutflykt innebär en massa jobb innan med allt som skall med, och så skall allt tas om hand när man kommer hem, nä, där har jag nog blivit lite bekväm...;) Här hemma kan man söka sig till skuggan eller solen efter behag, ta ett dopp i poolen, och här har man nära till toaletten och kylskåpet *haha*. Blir det för varmt kan jag gå in en stund mitt på dan, kanske svänga ihop en liten kaka till kaffet, som sen intas i skuggan. 


Sen har vi alltid en "massa" projekt här hemma, det är alltid nåt när man har gammalt hus, det blir nog en livsstil helt enkelt. Ibland kan jag väl banna mig själv lite, varför jag aldrig väljer enklare lösningar, som tex omålade tryckimpregnerade staket och altanräcken som många andra har... men nej, det skall vara vitt - som sen måste renoveras efter några år... Ja, ja, vad är en bal på slottet? Mot att gå här hemma i min lilla oas, och lukta på blommorna..*haha*.

Idag regnar det, och efter morgonpromenad, klippning och gödning av gräset (jo, jag klippte när det regnade...) och frukost så skall jag faktiskt ta och åka iväg och göra några ärenden, bra att passa på när det inte är för varmt. Och så skall minstingen ta bort sitt gips idag!

8 kommentarer:

 1. Jag instämmer helt och fullt i din melodi. Hemma är skönast på sommaren. Precis det där med att skrota och ta dagen som den kommer är så himla härligt. Idag kanske man till och med orkar dra lite ogräs heller något liknande, för idag är det inte så där galet varmt som det var igår.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Till fullo håller jag med dig, jag är också en riktig hemmavarg! Men idag ska jag och bästa (och enda) svägerskan åka till Leksand för lunch hos hennes syster som är konstnär och titta på hennes utställning på Tjärgattu, Lagom utflykt i sommarregnet!

  Må gott på hemmaplan!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Känner igen allt det här... I år är nog första sommaren jag bara vill vara hemma och gå och skrota. Precis som du beskriver brukar jag bli stressad om man inte kommer iväg till stranden/gör den där utflykten/kommer i väg på den perfekta semestern... Maken jublar och tror också det är en åldersgrej och han är glad att jag verkar ha kommit i fatt honom på den punkten nu :)

  Ha det gott i skrotandet därhemma! En lisa för själen :)

  Kram Gunilla

  PS Fast igår blev det faktiskt en härlig tur till havet. Men skönt att komma hem igen :)

  SvaraRadera
 4. Borta bra men hemma bäst!
  Jag vill inte planera så mycket inför semestern. Jag tycker det är skönast att ta det som det kommer och att få vara hemma är så skönt. Inget stressande i sommar för mig!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 5. Skönt att skrota runt hemma och ta dagarna som de kommer. Projekt finns det alltid när man har hus. Härlig pionbild. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt liv, det låter helt underbart. Kram

  SvaraRadera
 7. Hi, hi.. vet inte varför men jag började fnissa när jag ser rosen (?) som liksom ser ut att säga ''tittut''... ;-)

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 8. Så fina bilder du bjuder på! Hoppas du njuter riktigt mycket i din vackra trädgård

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...