tisdag 9 februari 2016

I denna ljuva semmeltid!


Jajjamen! Nu är vi inne i semmeltiden. Kan man annat än gilla semlor? Alltså, alla goda ting är tre: 

 ♥ Bullar är gott
♥ Mandelmassa är också gott
♥ Grädde förgyller ju allt som kommer i dess väg

Sen det lilla florsockret man pudrar på är ju liksom bara pricken över i:et, som gör själva semlan till en bakelse... Gott! Detta recept blev riktigt bra till semmelbullar. För hembakta skall det allra helst vara, även om det i nödfall duger med köpebröd, åtminstone om de är färska!

Kärt barn kommer tydligen i många varianter... I fjol kom semmelwrapen, som jag visserligen aldrig provade. Nyligen blev jag bjuden på semlekladdkaka, något jag aldrig hade hört talas om. Riktigt smarrigt var det! 

10 kommentarer:

  1. Mums, vad gott!
    Nu är väl inte jag den största semmelfantasten, har inte smakat en enda semla än, men just idag skulle jag faktiskt kunna tänka mig en :)
    Trevlig fettisdag!/ Birgitta

    SvaraRadera
  2. Ser verkligen lockande ut, för semlor med varm mjölk (med socker i ) gillar jag! Men...det var många år sen jag unnade mig något så smaskigt!!
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera
  3. Mums! Nu blev jag verkligen semmelsugen. Måste baka i helgen. Håller nämligen med om att de ska vara hembakta om möjligt.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Jag bakar semlor här hemma kors i taket. jag ska unna mig en idag, älskar semlor. Fast inte magen. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  5. Åh, jag som inte fått en enda semla än! Nu blir jag riktigt sugen för dina ser så goda ut! Kanske får nöja mig med en köpt imorgon, för jag hinner inte baka på hela veckan...
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  6. Ser gott ut! :-)

    Kraam Therese

    SvaraRadera
  7. Här gillas semlor mycket! Dvs Omgivningen tycker om dom och han äter under den här tiden 2 st per dag! Men då skippar han sina två förmiddagskanelbullar och tigerkakan efter middagen på kvällen. Vi pratar disciplin nu. Jag själv är inte mycket för sött......eller kakor och bullar, men jag älskar mat lite för mycket i stället, så allting jämnar ut sig! Bullarna här är hembakta och allt annat också, men semlor har jag aldrig klarat av, dom blev väldigt bastanta och kompakta. Men jag hade nog inget bra recept! Ska pröva ditt! Tack för det!
    Kramar

    p.s. jag kanske inte slutar blogga i alla fall, jag gick nog bra med håven. Nej, det gjorde jag inte, men det kändes så, det är så roligt att läsa alla bloggar........

    SvaraRadera
  8. Är detta de smarriga du bjöd på igår eller har det ätit semlor idag också ;)
    Supergott var det!! Idag bjöd min mamma på semla o till på fredag ska jag baka semmelkladdkaka igen till fikat på jobbet!
    Älskar "denna ljuva semmeltid"
    Tack för igår o kram fr Namnen

    SvaraRadera
  9. Mumsigt så gott! Här blev den en halv semla ikväll också. Fin torsdagskväll till dig.

    SvaraRadera
  10. Ja det har blivit några i år...perfekt mot rynkor också, semlor slätar liksom ut huden hi hi! Skitsamma, man ska njuta av varje dag och unna sig det man gillar...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!