fredag 30 september 2016

Hemma igen

Hemma igen efter tre dagars road trip med systrarna. Vi har som vanligt haft jättemysigt när vi är tillsammans. Första dagen, på väg till kusinen i Åhus, stannade vi till i Ronneby vid ett Café som heter Mandeltårtan, som jag fick tips om från Kristinas Oas. Tack för det Kristina, det var mysigt och helt i min stil, du verkar ha koll på vad jag gillar! ;) Kan varmt rekommendera detta ställe!


Mysiga rum i lite olika stil. 

Men det var ju sommar (!) så vi satt ute och fikade med den här utsikten. Efter lunchpaus i Karlskrona och fika vid Mandeltårtan, kom vi sen fram till Åhus där kusinen har sin sommarstuga. Hon bor ett stenkast ifrån havet, där stranden är väldigt lik en gotländsk strand! 
Hennes fina kisse Ceasar! 


 Och mysigt rosa kök i deras sommarstuga. 

På onsdagen shoppade vi tillsammans med kusinen i Kristianstad, då vi även hann med ett besök på anrika konditoriet Duvanders. Vackert och med ett rikt utbud av både mat och kaffebröd. 
På torsdagen var det hemfärd, med bland annat Ikeabesök och shopping inne i mysiga Kalmar. Här hittade vi ett gammalt café (ja, mycket fika blir det!) Kullzénska Caféet. Huset från 1700-talet ägdes av ett syskonpar som bodde i våningen där det nu är café, och möbler och allt ser ut att vara i original. Som sagt, mycket fika blir det när man är iväg...Men det är ju så mysigt att gå på fik tycker jag, och miljön är minst lika viktig som bakverken... ;) Och sällskapet förstås, och det var det minsann inget fel på! 

Nu tar jag helg, efter en tvådagarsvecka, jobb på måndagen och fredagen, ja jag klagar inte!! 

Trevlig helg! 

6 kommentarer:

 1. JAg ser att du har besökt "min stad" och Kullzenska cafeet, trevligt. Mandeltårtan i Ronneby är ett ställe som jag måste besöka minst en gång/år. Sist blev det dock ett mindre trevligt besök men men..
  Önskar dig en skön helg :)

  SvaraRadera
 2. Så roligt att läsa och se bilder på din tripp med systrarna. Välbekanta mål, jag bor ju utanför Karlskrona, på landet, men på på vägen mot Kalmar.
  Så jag är väl bekant med era resmål. Trevliga sådana!
  Ha en härlig helg!
  // lena

  SvaraRadera
 3. Mysig tripp. Tror det behövs kvinnor för att hitta mysiga fikaställen. Maken och jag såg ju inga alls.. ha Ha! Kraaam pia

  SvaraRadera
 4. Ni ser ut att ha haft ett härligt fastlandsbesök med MASSOR av kondisbesök! Fast inga trädgårdar eller vackra parker!? Skärpning tjejer..... *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att höra att ni hade en bra resa med många trevliga fikastopp. Kul att ni gillade Mandeltårtan! :) Duvanders är en favorit när vi besöker Kristianstad.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Ni verkar sannerligen ha haft en härlig trip. Ni var inte så långt ifrån mig heller. Jag bor ju bara några få mil inåt landet från Åhus räknat.

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!