lördag 31 december 2016

Tack för i år!


Sista dagen. På 2016. En dag för eftertanke. Blev det som jag ville, var jag den människa jag ville vara? Tog jag vara på dagarna, som kom och gick, och som varje dag är en del av mitt liv? 

Kanske, kanske inte. Eller snarare ibland, ibland inte. 

I går kväll satt vi och såg på filmer när barnen var små. Jag fick en dvd-skiva i julklapp av min pappa, som han låtit föra över från smalfilm som han filmade på 60-talet, när han och mamma var nygifta och min äldsta syster var liten (själv finns jag inte med, tredje barnet ni vet...) En fantastisk skatt att få se, både dem och mina far- och morföräldrar och andra släktingar på film. Det var ju inte lika vanligt att filma något som det är nuförtiden. Sen blev vi inspirerade så vi fortsatte att titta på filmer som jag filmat när våra barn var små, även det så himla roligt! Också en skatt att lämna efter sig, som de kan titta på som vuxna, och minnas och förundras över hur det var, på den tiden


Har också i dagarna läst en handskriven bok som min pappas farmor har skrivit om sin barndom, hon föddes 1865 så det är några år sen... Hon flyttade med sin familj från Småland till Gotland 1871, troligen för att det var så fattigt i Småland. Det här är en riktig skatt som jag är så glad över att få ta del av och som måste bevaras för framtiden! Jag har ju alltid varit fascinerad av hur folk har levt och haft det förr i tiden, och att det är släktingar gör det ju ännu mer intressant! Jag känner mer och mer att jag skulle vilja släktforska, kanske blir ett nyårslöfte? 


Jag brukar tycka det är roligt att göra en årssammanfattning, men har inte hunnit med det i år. Men det kanske kommer en i början på januari istället. Nu är jag ju ledig några dagar så då bör jag väl hinna med det. 

Nu vill jag bara tacka alla vänliga själar som tittar in till mig då och då! Jag är så glad för bloggen, och vem vet, kanske den så småningom blir något för mina avkommor i framtiden att titta tillbaka på, för att se hur vi hade det och vad vi gjorde? 

Önskar er alla en fin avslutning på detta året, och ett riktigt
Gott Nytt År! 

3 kommentarer:

 1. Så fint du reflekterar, så klok du är! Och såklart du ska släktforska! Min far gjorde det och jag har mina rötter dokumenterade ända till 1400-talet, på mina båda föräldrarnas sidor. En hel tjock pärm, så roligt att veta!

  En fin sista dag på året önskar jag dig och ett Gott Nytt 2017.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig skatt! Full av minnen och historia...
  Vi tar nya tag nu inför det nya året, det blir nog ett kul år :)
  Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Bra att reflektera så ibland. Mitt tips om du ska släktforska är att du antingen tar hjälp av någon van eller går på kurs innan du börjar. Onödigt att göra nybörjarmisstag och bra att få knep på hur man letar när spåren tar slut... Min mamma har släktforskat i många år, det är spännande att veta mer om dem som var här före oss.
  Gott nytt trädgårdsår!
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...