torsdag 1 december 2016

Julkalendern


Så var vi då inne i julmånaden, lite mer "officiellt" om man säger så. Det har ju tjuvstartats men så blir det ju när advent börjar i november, så det är helt lagligt enligt mig. Men idag börjar julmånaden och så även julkalendern. Hoppas julkalendern på teve blir bra i år, tycker det har varit en hel del bra de sista åren. Förra årets Tusen år till julafton till exempel, jättebra! Den och Barna Hedenhös uppfinner julen, Tjuvarnas jul, och Skägget i brevlådan är mina favoriter från de sista 10 åren, riktigt hög kvalité om man jämför med de som var när en annan var barn, ja det skulle vara Teskedsgumman i så fall som är min barndomsfavorit. Sen var det ju en hel del år som jag inte såg på julkalendern, innan jag fick barn, men sen dess har jag ju tittat Vad har ni för relation till julkalendern? 

Och så har vi ju paketkalendern förstås. Tjejerna får varannan dag, förutom dag 1 och 24 som bägge får. Mannen frågade häromdan hur länge jag tänkte på hålla på med "det där...." Tja, tills de flyttar hemifrån förstås... det gjorde ju min mamma..;) Traditioner är till för att hållas! 

6 kommentarer:

 1. Man blir aldrig för gammal för paketkalender, jag lovar!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte första avsnittet av julkalendern såg lovande ut!
  Jag har gjort paketkalendrar både till barnen och till mamma under några år, men så började vi med en familjekalender istället och då dog intresset lite hos övriga familjemedlemmar, det var tydligen inte lika lätt att själva hitta på några små klappar till andra som att själv få 24 stycken. :)

  SvaraRadera
 3. Klart man ska ha julkalender så länge man vill!
  Årets kalender ska jag se på ikväll. Förra årets var ju jättebra, Mysteriet på Greveholm första säsongen var mina barns favorit. Sunes jul och Trolltider minns jag också som bra. Hedenhös är en till favorit! Det finns många bra, hoppas att årets också blir nåt att hänga i julgranen. 😉
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Kanske maken din hade velat ha en egen del av den där kalendern? ;-)
  Årets julkalender verkar lovande, efter första avsnittet. Roligt med en riktig julsaga! Och både Johan Ulveson och Björn Gustafsson (den äldre) är ju fantastiska skådespelare. Jag ska absolut titta imorgon med!

  SvaraRadera
 5. Tror nog att mamman njuter lika mycket som döttrarna i det här fallet:)

  Njutbar andra advent önskar jag dig också!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Såg första avsnittet igår och det lovar gott, gillar den mysiga, juliga miljön...
  Söt kalender du har gjort också!
  Ha en glad fredag och varm kram,
  Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...