måndag 11 december 2017

Paketinslagning

Jag gillar att slå in julklappar, ja, paket överhuvudtaget, det har jag nog sagt förut. Men lördagens inslagning var i mastigaste laget även för mig, även om det var mysigt, att pyssla i köket på egen hand, med julmusik i bakgrunden. Jag började precis efter trefikat på eftermiddagen, och höll på till läggdags...- och jag gick inte och la mig förrän närmare 23-tiden, efter att ha städat upp efter mitt "kreativa" kaos.... Nästan en hel dags jobb alltså!  Jag tog en paus vid kvällsmaten (nåja, kvällsmat är väl att ta i, det blev ett par mackor och lite te, hade inte vare sig tid eller lust att ställa mig och laga mat mitt i all inslagning, NU skulle det bli klart nämligen. 

 Jag gillar den här sortens paket, brunt papper och en enkel kvist på. 
Men man får ju variera sig lite, så några fick bli lite elegantare. 

Som sagt, det är roligt men är det något jag skulle vilja dra ner på vad gäller julstök så är det nog kanske klappar ändå. Jag har 20 personer att köpa till... och vissa av dem (läs bland annat barnen) får ju inte bara ett paket om man säger så... Mannen tycker att jag skall dra ner på antal paket till dem, men det är ju roligt att ge också... Dubbla känslor alltså...😏 Skulle tro jag hamnar på en 40 paket kanske,  ja, och sen julkalenderpaketen förstås, 26 stycken... (de får öppna varannan dag men båda får den första och tjugofjärde). 

p.s Vill bara klarlägga att det inte är några klagomål från min sida, jag är tacksam över att jag kan göra detta, det finns de vars största vånda är att de inte har råd att ge sina nära några paket alls, eller dem som inga har att fira med.... 💔

4 kommentarer:

 1. Jisses så många paketer.Så vackra inslagningar du gör.Här har vi dragit ner på paketer,bara de minsta barnbarnen får,de lite äldre får pengar.
  Ha det gott ,o försök koppla av lite.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul att slå in paket! Även om det i år inte blir några julklappar här...gillar det där bruna med lilla grankvisten på :)
  Regnet öser ner här, dags att ta tag i dagen.
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Här är en som inte har så många att ge till - tyvärr! Jättetrist!! I början när vi flyttade hit så gjorde vi som min släkt gjort dom senaste 40 åren; Alla köpte 2 klappar som i början inte fick kosta mer än 10:-, sen ökade vi till 20:-. Sen läggs dom i en hög och så delar "tomten" (alltså jag) ut klapparna. Inte i nån speciell ordning, utan jag tog bara en i högen och gav till den som satt på tur. Blev jättekul ibland.....för alla var inte så duktiga på att välja saker till både gubbar och tanter,
  Så flyttade vi hit och våra vänner C & B här i Eksta firar numera julafton med oss. Till att börja med köpte vi 3 klappar var och dom fick kosta upp till 30:-/st. Men sen två år så orkar dom inte med att köpa klappar, damen ifråga (som naturligtvis var den som skötte inköpen) är krasslig - så det enda jag köper är några "riktiga" klappar till vänner och min kusin på fastlandet. Och det är inte lätt precis! Dom ska ju helst gå att packa som brev, så man får verkligen ha fantasi!
  Men...precis som dig så ÄLSKAR jag att slå in paket och ge julklappar, så igår kväll hade jag det riktigt trevligt. Nu har jag bara en enda vän kvar här på ön som ska få en klapp, men jag vet inte om hon kommer att uppskatta den. Igår var jag på Linds och då köpte jag en ursnygg mörkbrun dammvippa med nästan svarta fjädrar som jag tänkte skulle hänga fram jämt. Skulle gärna vilja få en själv, men man vet inte - hon kanske tar illa upp!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Vilka fina paket. Du gläder många med bara de vackra paketen kan jag tro.Önskar att jag också kunde ta mig tid att slå in så fint. När jag väl sätter igång så blir det liksom så stressigt och lusten uteblir. Men kanske i år.... :-)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!