onsdag 20 december 2017

Lingonpavlova


Vill ni ha tips på en god tårta till julkaffet, så kan jag tipsa om att man kan "jula" till en vanlig pavlova. Om man formar den som en krans, och har lingon i grädden så vips har man en julpavlova! Sen är den ju lätt att förbereda någon eller några dagar innan med, bara att vispa grädde och garnera på den dagen den skall serveras. 

Lingonpavlova
6 stycken äggvitor
3,5 dl socker
1 msk maizena
1 msk vitvinsvinäger
ca 5 dl vispgrädde 
lingonsylt
lingon (finns att köpa frusna som man kan tina) 

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills den är fast och blanda sen ner maizena och vitvinsvinäger. Klicka ut den på en plåt som en krans, gör en skåra i mitten så att grädden sen har plats. Sätt in plåten i ugnen som är uppe i 150 grader, sänk värmen efter  ca en halvtimme, till 120 grader. Grädda i sammanlagt ca 1,5 timme. Låt svalna. Vispa grädde och ha i lingonsylt i grädden. Garnera med grädden och lingon. 

Den här blir ganska stor, den fyller en hel plåt, vill man göra den mindre kan man göra på 4 stycken äggvitor och minska det andra motsvarande. 

4 kommentarer:

  1. Mumsigt! Vackert! Härligt! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Med lingon i och på blir den perfekt. Jaha, ännu ett recept i mappen alltså, hihi! Allvarligt... tack för alla goda recept och att du vill dela med dig!

    Ha fina förejuldagar.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Våra stackars gäster får inget kaffe - och alltså ingen lyxig tårta eller annat bakverk! Istället får dom ju en otroligt god cheescake som naturligtvis kan ätas till kaffe om dom vill. Men då blir det neskaffe...vilka dom flesta brukar tacka nej till!! *fniss*
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet.Det ser gott ut.
    Oh,vilka vackra Amaryllisar,i ditt förra inlägg.

    Önskar dej en riktigt GOD JUL
    Julkramen från Marianne

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!