fredag 29 maj 2020

Min entré

Välkommen hem till mig! Så här ser det ut vid min entré. En liten bit gräs, och en stycken rabatt längs huskroppen. Ja, faktiskt den enda rabatten som fanns här överhuvudtaget, för på baksidan fanns det ingen alls. I rabatten finns två stycken rosor, en röd och en gul, samt lavendel (hm, tyvärr är just gult och rött inte mina favoritfärger...) Jag har väl egentligen andra planer för den här lilla plätten. Här är morgonsol, och skugga resten av dagen, så här skulle ju funkia, ormbunkar och löjtnantshjärta trivas tänker jag. Så jag förstår inte varför rosor trivs här, men  tydligen brukar de blomma rikligt, enligt grannen.


Vad tror ni, bort med allt gräs, dit med en häck och ett litet träd, sen rabatt och grus för resten. Så slipper jag dra gräsklipparen genom lägenheten också! (hm, kanske lite väl mycket på önskelistan till denna yta? 🙉). Men oavsett vad jag skall göra, så blir det tidigast i höst, eller kanske inte förrän nästa år. Nu skall jag först koncentrera mig på baksidan! Och så vill jag ju se dessa rosor i blomning under högsommaren med, innan jag tar ställning för eller emot... 

9 kommentarer:

  1. Du har det ju redan klart i tankarna! Och jag tror det blir perfekt med grus istället för gräs där. Varför ska man ha så mycket gräs?

    Glad pingst på dig!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Draga mea,
    Intre pietris sau beton, prefer iarba! Dar daca ai in spate iarba, e ok.
    Ne fiind o parte mare i fata, cred ca va arata bine pietrisul.
    Cele mai bune ganduri, Mia

    SvaraRadera
  3. Grus! Så slipper du dra med gräsklipparen också...finns ju så mycket fint man kan ha i stora krukor också. Det där fixar du galant :)
    Ha en fin helg nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  4. Absolut en bra plan att ta bort gräset. Släpa en gräsklippare genom huset för den lilla plätten låter inte som någon höjdare. Anar att du kommer att fundera ut en bra design och ser med spänning fram mot nästa år för att se vad det blev.

    Önskar dig en fin pingsthelg!
    Kram Anita

    SvaraRadera
  5. Så charmigt att husen har olika färg! Det kanske är en gotländsk Fröken Grön som bor i det gröna, hihi! Tycker att dina trädgårdsplaner låter alldeles utmärkta. Ser fram emot att få se fortsättningen!

    Kram från Skåne!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hihih, ja så kan det nog vara, hon är faktiskt trädgårdsintresserad, hon som bor i det gröna!

      Radera
  6. :o Sånn kommer det ikke til å være lenge! Og så gul og rød ved siden av hverandre, da ;) Bodde en gang i rekkehus hvor jeg måtte dra gresskliperen gjennom huset. Ble mye mer fornøyd da fremsiden ble forvandlet til et stort bed...
    God pinse!

    SvaraRadera
  7. Låter som en bra idé! Att ha träd som ger skugga när det är varmt är klart underskattat i Sverige. Men som temperaturerna har varit de sista somrarna kanske vi så smått ändrar oss :) Gräs är överskattat åtminstone för mig som allergiker.

    Ha en fortsatt fin helg! Carina

    SvaraRadera
  8. Tror det blir fint att ta bort gräset, bra plan.
    Trevlig söndag!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!