tisdag 15 september 2020

I köksfönstret

När jag ändå var i gång och "kladdade" med jordpåsar häromveckan, passade jag på att plantera om vissa krukväxter också. Eller föryngra dem kanske är rättare sagt. Den här Vaxrankan har jag haft nu i 4 år, har skrivit om den förut, i det här inlägget. Men den måste föryngras ungefär vartannat år, när den börjar se trött ut, rötterna fyller ju krukan till slut så det inte blir någon jord kvar. Men eftersom den är svår att plantera om som den är, pga bågen, så tar jag alltid nya skott, som när de fått rötter planteras i den här krukan igen, och så slänger jag den gamla.  

Detsamma gäller den här Karlbergaren, som varit mammas. Den blir också trött och utarmad efter ett tag, men är så lätt att ta skott av och börja om på ny kula. 
Sen har jag flera andra små skott på gång, bland annat Palettblad, som verkar ha blivit "inne". 
Här en orkidé som blommat om, det är alltid kul! 
Det blev lite glest här när Vaxrankan blev så tunn.. Den fyller ut så bra annars, och är som ett insynsskydd! Men den är snart stor igen! Undrar vad det är som hänt, jag som inte gillat att hålla på med  skott och krukväxter.... kan det vara en åldersfråga månntro? 😉

6 kommentarer:

 1. Vaxrankan är en ny bekantskap för mig. Måste googla lite på den, jag blir så trött på murgrönor som kinkar. Visst är det dina klokår som tar skott! Det blir bara bättre, hihi!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Draga mea,
  Imi place cum ai decorat fereastra! Iubesc plantele cu flori dar si fara. Veioza si vasele sunt foarte frumoase.
  O toamna lunga si insorita sa fie!
  Salutari, Mia

  SvaraRadera
 3. Ha ha ja samma här. Sticklingar är kul och det kanske är åldern...vem vet?! Palettblad gillas här också och de är ju sååå lätta att få nya skott av och färgerna är underbara, en favorit just nu!
  Ha en fortsatt fin septembervecka...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Allt som växer är intressant. Palettbladen tokgillar jag. Tar skott av allt jag kan. Nu ska det bli plättar i luftensticklingar. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Jag har alltid gillar skott och krukväxter.
  Här i UK har man nästan inga krukväxter inomhus, tyvärr.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!