måndag 21 september 2020

Trädgårdshelg

Den här helgen blev det många timmars grävjobb i trädgården! Det är ju alltid mer lättgrävt så här års, så det är nu man skall passa på att gräva! I alla fall om man bor på Gotland, och har torra somrar, med bevattningsförbud...

Den fina hortensian, Pinky Winky, som jag köpte för några veckor sedan, ville ju ner i jorden! Den börjar nu skifta färg från vitt till rosa, tycker den är jättefin! 

Efter mycket funderande hamnade den här i hörnet.  

Så här såg det ut förra helgen, innan hängsälgen fick flytta till syrran. 

Och så här såg det ut när jag precis börjat gräva i lördags. Och när jag väl hade börjat kunde tydligen inget stoppa mig, grävde faktiskt ur hela rabatten, och möblerade om i princip alltihop...Ett rejält träningspass med andra ord... Mycket sten var det... 🙉

Förra hösten, när jag precis flyttat hit i november, ville jag snabbt ha ner mina pioner i marken, så tre av dem fick stå längs med staketet, men de hamnade väldigt tätt. Orkade väl helt enkelt inte gräva mer än nödvändigt just då. Det var ju ändå november liksom, och det fanns ju annat att ta tag i även inomhus om man säger så.. ;) 

Nu flyttade jag en av dem till nätet, längst till vänster i bild. De andra två fick faktiskt också flytta på sig, men det syns knappt, för jag flyttade bara ut dem en bit, eftersom jag breddade rabatten litegrann. Så nu har jag "stört" dem ännu en gång, försenar väl blomningen ännu ett år, men det får gå! Nu skall jag väl förhoppningsvis inte behöva flytta dem på ett tag. 

Här i andra hörnet (bortom den vita floxen) stod en pion när jag flyttade hit, men den fick syrran också. Hit flyttade jag istället blåverbenan, den är hög och blir bra där i hörnet. Längst fram fick de nyinköpta stäppsalviorna rum. 
Här är nu alltså pion, stjärnflocka, rödskaftad daggkåpa, stäppsalvia, rysk martorn, vit rosenstav, och så hortensian. Det kanske inte syns, men jag har gjort plats för två rosor här också, som jag ännu skall beställa, skall ha en mot nätet och en där vattenbadet står. Sen när rosorna har kommit skall jag även sätta lökarna jag beställt. 

Det kanske inte ser så jätteroligt ut nu, men jag tror det kan bli fint till sommaren! 



4 kommentarer:

  1. Nu börjar det se ut som om du bor där!

    Planteringskramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Så fint du har gjort - vilket jobb. Du sa att det var lättgrävt. Skulle gräva en liten hörna som bara var lera, nu var det som cement. Vackert med den vita vasen och solrosen. Tänk att du fått tag på ett halvbord, så fint det blev.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det ser fint ut. Och jag känner igen det där med att "har man väl kommit igång då fortsätter man gärna" :) Tror att 'Pinky Winky' blir fin ersättare till hängsälgen (ha, fick kämpa för att skriva det, stavningskontrollen ville hela tiden ändra till hängslen). Lite lagom insynsskydd kommer den dessutom att ge. Och ge inte upp om pionblomning. Jag har flyttat pioner som blommat redan året efter.

    Ha en fin fortsättning på veckan!
    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!