torsdag 10 februari 2022

Ett monster i vardagsrummet

Jag vet, det var inte så längesedan jag skrev om krukväxter, men nu är jag igång igen. Så här års bjuder ju inte trädgården på så värst många glädjespridare, så då får man göra fint inne istället...  Växthuset Linds hade dessutom Djungelhelg med rabatt på alla gröna växter och då var det lika bra att passa på. För vad hade hänt, jo, den fina, fast lite svårskötta Rosenskärmen som jag köpte för bara fyra inlägg sen, klarade jag förstås inte av! Nej, den tappade blad efter blad tills den var helt kal, jahopp, och så var det slut med det roliga...😫 Så jag var ju tvungen att ha något nytt till piedestalen här i hörnet. Hittade en fin liten Bergspalm, och den passar ypperligt att ha där, så inte katterna kommer åt att gnaga på den. De får annars lätt för sig att det är ett slags kattgräs...  

Sen hittade jag också ett fint och rejält Prickblad, och det var längesen jag hade en sån, så den tog jag och var nöjd och gick mot kassan. Men väl i kön fastnade mitt öga på ett läckert exemplar av en Monstera, och den kunde jag inte låta bli. De skall ju vara så lättskötta... men  det är väl lika bra att erkänna, jag har faktiskt lyckats döda en sån med en gång... Men nu fick jag veta att de bara skall ha vatten typ varannan(!) månad vintertid! Oj, ja det förklarar nog saken till mitt tidigare exemplars undergång. För mycket vatten alltså!  

Ja, nu får vi se hur länge jag lyckas hålla den så här fin...  

Fler glädjespridare finner du inne hos Trädgårdsfägring!

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Riktiga praktexemplar. Skönt att få lite nytt inomhus. Grönt är skönt.
    Trevlig helg! Marika

    SvaraRadera
  2. Roligt med lite nya krukväxter inne så här års.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Fint med monstera. Jag har också lyckats ta död på en. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Härligt med lite grönt nu i kalla februari! Köpte mig en väldoftande jasmin som mannen tyckte luktade kattpiss och som han fick huvudvärk av ha ha...ja det får bli en ny tur till blomaffären.
    KRAM från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!