måndag 11 juli 2022

En utflykt

Häromdagen gjorde jag och dottern en mysig bilutflykt. Efter några stopp vid loppisar längs med vägen stannade vi till vid Ala gård, ett ställe som jag inte hade varit på förut. 

Alla goda ting är tre, och vid Ala gård finns det café, självplock av blommor, och försäljning av gamla saker! Fika, blommor och gammalt, alla mina tre intressen i princip! Självplocket var dock inte i gång ännu, det skulle öppna om några dagar. Så det får väl bli en tur hit någon fler gång! 

Här fanns väldigt mycket fint att se på. 

Det här gamla skåpet till exempel... Är ju väldigt sugen på ett vitrinskåp, i ungefär den här stilen. Dock har jag lovat mig själv att vänta med större möbelköp tills jag även bytt golv på nedre plan som jag planerar att göra. Dels var nog det här i största laget. Inte var det gratis heller...;) 

Men titta kan man ju göra, det är gratis.
Mot caféet...
Som sagt, fika kan man göra här också. 
Det fanns en hel del gott, men jag hade råkat nämna att vi var rätt nära Ljugarn, där det finns ett våffelställe, så dottern röstade för att vi skulle fika där istället. Och hon har ju rösträtt snart så... ;) 

Det fick bli Ljugarn. 

...och Våffelmagasinet. 

Hon valde en matvariant med skagenröra, hon föredrar mat framför sött (!?) och jag valde en med honungssaffransglass, grädde och salmbärssylt... Yummie! 

Sen kikade vi in på muséet vid Strandridargården, som ligger precis intill, och sen tog vi några fler loppisar och antikaffärer till, på hemvägen. Blev inte några större fynd gjorda, nåt litet inköp bara, men vad gjorde väl det, det räcker så gott att titta ibland, och mysigt att umgås med min tjej! 

3 kommentarer:

 1. Så fint det er der. Maten så herlig ut :)
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 2. Åhh så mycket fint det fanns där. Sånt som värmer i hjärtat. Jag föredrar också matig våffla även om din såg väldans god ut. Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Mysigt med dessa små utflykter som sätter guldkant på tillvaron! Härligt att få hänga med en sväng på er...
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!