lördag 9 juli 2022

Check på sittplats

En liten sittplats var en av önskemålen för min entrésida. Och här är den nu. Hittade en liten möbel när jag slöskrollade på en säljsida på Facebook, la ett bud och fick den! Fick den dessutom levererad hem till dörren, inte illa! 
Nu får den stå där vid cykelstället så länge, eftersom ännu lavendelrabatten är kvar mot väggen. Jag hade tänkt ha en sittplats under fönstret men nu har jag provsuttit här under de varmaste dagarna. Väldigt skönt att sitta här eftersom det är skugga här på eftermiddagen, och min baksida är tvärtom mycket solig=går inte att vistas på varma dagar... Men när jag satt där i hörnet insåg jag att det var mysigt att sitta just där, i hörnet. Så kanske att cykelstället får flytta på sig lite. Jag har ju oftast cykeln i förrådet, men ändå, det skall ju kunna användas. 

Rabatten börjar ta sig! Kika här om du vill se hur det såg ut förut. 

Gillenian har börjat att blomma. 

Lavendeln är fin, lite konstigt dock att den trivs här eftersom det är så skuggigt. 

Sen är det några plantor med pipört som har kommit från ingenstans, de gör ju gärna det. Fint när det blommar, men jag tror ändå att både den och lavendeln skall bort så småningom. Som dottern sa, "de passar inte riktigt in med den här andra, mer stilrena rabatten..." Och det har hon ju lite rätt i. Lavendel och pipört är lite mer "mormorsrabatt" (som jag för övrigt egentligen älskar) men kanske att jag skall ha något annat här så det inte blir "stilkrock" ;) På liten yta är det nog viktigt att hålla ihop det, så det inte blir plottrigt. 

Tar förresten gärna emot tips på vad som skulle kunna passa här mot väggen, istället för lavendel och pipört.


6 kommentarer:

  1. Så fint det ble! Det er så kult å se før og etter bilder! Lavendel er jeg veldig glad i og har mye av det sammen med roser. Du kan f.eks. prøve alunrot/heuchera der :)
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Ser jättefint ut, kanske järnek eller lagerhägg i bakkanten?

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Din nyanlagda rabatt är riktigt fin, kanske ta några av de växterna du har där.
    Alunrot och höstsilverax är fina. Du kommer nog på något fint.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Jag skulle välja något vintergrönt som ger struktur hela året. Klot i olika storlek varav högre mot sittplatsen + marktäckare och lägga grus eller marksten under sittplatsen och bort med cykelstället. Bara ett litet tips!
    Hälsningar Luna

    SvaraRadera
  5. Det är så roligt att följa din framsida. Ju mer du får in, ju större ser den ut. Visst är det märkligt. Och så bra det blev med sittplatsen. Ett riktigt fynd och hemleverans och allt.

    Kram Anita

    SvaraRadera
  6. Så fint du har det.
    Gillar små sittgrupper lite här och där, vackert och praktiskt.
    Skön söndag!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!