torsdag 7 juli 2022

Fridas fika

Fika bör man, annars blir livet allt lite gråare, eller? Nej så är det kanske inte, men jag är i alla fall svag för gofika, det kanske inte har undgått någon.... Vet inte om ni följer Fridas bakblogg, eller kanske hennes instagramkonto Bakamedfrida. Hon gör så himla många goda och smarriga recept. Och hon bor här på Gotland! I vintras startade hon en fikavagn, där hon sålde sina egna bakverk, som var öppen lite då och då. 

 

Jag var naturligtvis ute vid den en av gångerna den hade öppet, och köpte gofika. 
Vi fikade inte där, utan tog med gofikat hem, jag valde en kladdkaka och dottern sin favorit, morotskaka. Men den där vagnen hann inte vara öppen så många gånger, och nu har de sålt den. Och anledningen är att Frida nu istället har öppnat ett café inne i Visby. Ett café som kommer att vara öppet året runt! 

Trevligt tänkte jag och dottern, och åkte dit redan andra dagen efter öppningen, som var nu i veckan. 
Det ligger en liten bit innanför Österport. 


Dottern tog förstås sitt säkra kort morotskaka igen. Just morotskaka är inte en av mina favoriter,  jag tog istället marängbakelse med jordgubbar, och den var fantastiskt god! 

***

Efter fikat minglade vi vidare i innerstaden och nere vid Almedalen. Det var dagen innan det hemska hände i vårt fina Visby, ett mord på öppen gata.... Så fruktansvärt och ofattbart, och mina tankar går till kvinnan som dog och henne anhöriga.

2 kommentarer:

  1. Så gott, så gott! Alldeles för gott... tycker jag som försöker fixa siluetten. Jodå, jag måste, hatar när kläder stramar, och som går upp ett kilo bara jag tittar på en, hm, marängbakelse. Suck!
    Så hemsk och brutal händelse! Att det finns människor med sån ondska i sig. Må han ruttna i fängelse...

    Iris lyfter på huvudet och tackar för uppmärksamheten.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Det ser veldig godt ut! :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!