torsdag 25 maj 2023

Japansk lönn

Nu skall jag berätta vad jag höll på med häromkvällen, när jag glömde tid och rum... 
Jag har nämligen blivit med en japansk lönn! Har så länge suktat efter en sådan, varit och pillat på dem på plantskolan flera gånger nu i vår, och till slut kunde jag inte vänta längre utan slog till på en nu i helgen. Och tänk, igår såg jag att de annonserade på sitt instagramkonto, att de fått in massor av nya fina japanska lönnar, typiskt, så nu vågar jag inte åka dit, för tänk om det finns ett bättre exemplar... ;) 

Nej, nu skall jag inte vara sån, jag är väldigt nöjd med den här som det blev. Den heter Acer Palmatum Twombly´s Red Sentinel.

Det blev som sagt en "helkväll" ute med grävande och flyttande, här på framsidan. För det vet ni som har trädgård, kommer man hem med något nytt innebär det oftast flytt av något annat. Så det blev en liten rockad, mitt stora gräs som stod här och en löjtnantshjärta flyttades till annan rabatt och en funkia delades upp i två. 

Jag som är lite färgnörd tycker den passade perfekt med tulpanerna! Nu är dessutom de pippigula narcisserna bortgrävda, och till hösten gör jag ett nytt försök med "rätt" färg.  8 kommentarer:

 1. Vilket fint exemplar av lönnen du fått tag på. Jag köpte ju en liten stackare till balkongen förra året som jag nu ser inte klarade vintern. Din kommer att trivas som fisken i vattnet!

  Önskar dig en glad pingsthelg.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Ja de är förföriska de där rödbladiga lönnarna och du fick ju tag på en riktigt fin. Förstår att du la manken till och flyttade runt på lite annat för att ge den plats. Hoppas den trivs.

  Ha det gott! Ulrika

  SvaraRadera
 3. Åhh så fint du har det. En sådan köpte jag för många år sedan men den frös och dog. Glad Pingst. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Oj ... yippeeee! Jag kom in på din blogg. Har ju haft jätteproblem och testat då och då och nu fungerade det igen. Hoppas det håller i sig. Har läst alla dina inlägg via RSS-flödet men där kan jag inte kommentera så du vet ju inte att jag läst dom. Men nu vet du och nu kan jag även kommentera det här inlägget.

  Tror inte du behöver vara orolig för din japanska lönn är jättefin. Och som den gifter sig med tulpanerna. Väldigt snyggt!

  Att ha trädgård innebär att flytta växter ibland. Jag har en del jag måste ta tag i men å andra sidan så är det ju kul. Helt plötsligt blir de gamla växterna som nya när de hamnar på en ny plats.

  Ha nu en fortsatt fin helg!
  Kram Anita

  PS! Tack för alla fina kommentarer hos mig!

  SvaraRadera
 5. Ja, det er klart du måtte ha en japansk lønn! Vakker, og tenk så fin den blir til høsten. Står fint til tulipanene også. God pinse!
  /Irene

  SvaraRadera
 6. Japansk lönn är en favorit! Färgen är ljuvlig!
  Skön söndag till dig :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Tänker att den du valde var otroligt snygg. Kompakt och fint växtsätt och fina färger. Tror inte du hade hittat något bättre senare :)

  Härligt att välja sin egen bukett!

  KRam, Carin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!