tisdag 20 juni 2023

Bloggproblem, som ordnat sig *peppar, peppar*

Om ni varit inne här i min blogg de senaste dagarna, har ni troligen stött på problem, nämligen att ni blivit omdirigerade till en massa konstiga spamsidor...😡  Jag kom själv inte in här, det spelade ingen roll om jag gick in via datorn eller min mobil, så jag antar att det har varit samma för er som har försökt. Och jag som är så kass på sånt här med "data" blev helt olycklig. Hur skulle jag göra? Skulle det här vara slutet på min "bloggkarriär"? Jag blev allt lite nedstämd.
Men så fick jag se att min kära bloggkollega Fröken Grön hade samma problem och att hon skrev ett inlägg om det. Så jag bad henne, att om hon klurade ut felet fick hon gärna dela med sig av sina erfarenheter. Och det gjorde hon! Både klurade ut felet, och hjälpte mig, hon är både smart och snäll! ♥ 

Jag skulle bara kolla mejlen innan jag släckte för att sova i går kväll, och vad fanns det i mejlkorgen? Ett mejl från henne, med en väldigt pedagogiskt förklaring, med steg för steg hur jag skulle göra. Jag tror hon fattar hur korkad jag är 😆 Eller så är det för att hon är lärare, i alla fall var det väldigt pedagogiskt och en erbjudan om att ringa henne för vägledning fanns också!

Så gick jag förstås ur sängen och satte mig vid datorn. Och jag lyckades!! Det var någon som hade tagit sig in och ändrat en av länkarna som finns här i högerkolumnen, och lagt in en bitcoinlänk istället, så den fick jag ta bort. Så nu hoppas jag att det inte skall komma några fler fulingar och förstöra! 

Jag blev så glad och lättad, är henne så tacksam, vad underbart ändå med snälla bloggvänner! I nöden prövas bloggvännen, som vi brukar säga, eller? 

Bilderna i dagens inlägg, är pionen Do Tell, en pion jag inte kan få nog av.... 

6 kommentarer:

  1. Härligt att det löste sig - obehagligt när det blir så där. Förstår din förtvivlan - det hade jag också blivit.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  2. Haha, nä korkad tror jag absolut inte att du är. Jag utgick nog snarare från min egen nivå på datakunskapen när jag skrev instruktionen. Hur som helst är jag överlycklig över att det har ordnat sig både för dig och för mig. Fast "peppar peppar" kan nog absolut vara på sin plats. Snart hittar de väl på något nytt sätt att sabotera... Jag ska nog iallafall bli bättre på att byta lösenord mer regelbundet, för det har jag verkligen inte gjort många gånger sedan jag startade bloggen. Om jag ens har gjort det alls... ☺️

    Kram och hurra!

    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Men åhh så bra att du fick hjälp. Underbart med bloggvänner. Fina bilder på pionerna. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Vad skönt att ni löste det! Så jobbigt med dessa tekniska problem. Klarar inte av att lösa dem själv.
    Vackra blombilder.
    Trevlig midsommar!

    SvaraRadera
  5. Men vilken tur att det löste sig, både för dig och Fröken Grön. Du vet att jag skrivit att jag haft problem att komma in på din blogg. Och det är precis så det har varit, att jag vissa gånger blivit omdirigerad till andra sidor. Så den där länken till bitcoin-sidan har nog funnits där men bara aktiverats någon gång då och då och kanske bara från vissa webbläsare, exempelvis den jag använt (bara en teori). Men den senaste tiden har det inte hänt så jag trodde det var löst. Har hela tiden trott det låg hos Blogger och inte hos dig. Jag kör ju Wordpress och där är det inte tillåtet att lägga in widgets eller gadgets som innehåller javascript för det är just där skadlig kod kan läggas in. Men jag tror det är annorlunda med Blogger, där är det tillåtet.
    Hur som helst ... nu är det löst och jag är så glad för jag vill så gärna kunna kommentera på din blogg. Följt den har jag gjort via RSS-flödet men där går inte att kommentera.
    Oj, det blev en lång kommentar :) Avslutar med att önska dig en riktigt fin midsommarhelg!

    Kram Anita

    SvaraRadera
  6. Men så fantastiskt roligt att läsa ditt inlägg att allt ordande sig eftersom jag har drabbats av samma problem på bloggen. Ska genast kolla vad Fröken Grön skriver så kanske jag kan fixa även mitt problem.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!