fredag 16 juni 2023

Det börjar på P

Just den här fredagen, i vecka 24, brukar jag gå på semester. Men i år fick jag för mig att jag skulle dra fram det en vecka. Mycket dumt, för nu blev jag påmind om varför jag börjar min semester så tidigt varje år... Det börjar på P. 
Pionerna slår ut förstås! Och med den här värmen blir troligen blomningen inte så lång...

Här är Edulis Superba, den gamla trotjänaren. Faktiskt den äldsta jag har, eftersom den redan fanns i min förra trädgård när vi flyttade dit, för 23 år sen. Den var ett självklart val när jag skulle bestämma mig över vilka sorter jag skulle ta med mig. 


Bakom några krukor med två andra favoriter, funkior, skymtar en annan pion på gång.... 

Do Tell

 

Coral Charm hade väldigt många knoppar i år, mer än den någonsin har haft, men tyvärr kommer bara två stycken att orka att slå ut, de andra har torkat in/frusit? Men två blommor kommer jag att få njuta av i alla fall, och här är den första som är på väg. Nu skall jag toknjuta pioner den här helgen, och sen jobbar jag alltså några dagar till bara i nästa vecka, sen så är det ledigt för min del. Pionledigt. 

3 kommentarer:

  1. Mmm det gäller att passa på. Edulis är nog den pion som doftar allra godast. Jag har den från min farmor. Men igår gick jag en sväng och plockade en bukett. Blev glad för Wisconsin Cream blommade så vackert. Och en annan vit doftar lika gott som Edulis. Tur vi har våra pioner och bra att du tar vara på piontiden.

    Allt det bästa! Carina

    SvaraRadera
  2. Nice to see the peony blooming. Ours are just starting here near the lake. I have company from Guatemala and they are crazy about the Peony plants!

    SvaraRadera
  3. De är så fina, min dotter har några gamla som följde med huset, Edulis är nog en av dem, blommar tidigt och doftar gott. I år slog mina pioner ut lite tidigare än de brukar, Buckeye Belle har redan blommat över. Nu väntar jag på Sarah som har en blomma och många knoppar. Shirley blommar varje år med tre blommor, tycker hon är lite snål. Men jag har en hel del nykomlingar som skall bli spännande att se i blom.
    Ha en underbar semester med dina P:n
    Kram Marika

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!