fredag 30 juni 2023

Torrt, varmt och ont

Nu är det rosa och lila som gäller ute i mina rabatter. Ja, och så lite gult med daggkåporna. 
Men bilderna togs häromdagen, och jag är just inkommen från trädgården, och har klippt ner dem, daggkåporna alltså. Fick för mig att jag brukar göra det efter midsommar, men det kanske var lite i tidigaste laget. Nåja, nu är det gjort och det ser ut som ett kalhygge där de stått... Men de brukar ju bli fina igen om ett par veckor. 
Rosor och stäppsalvia, en favoritkombo! 
Här har en ros letat sig in genom nätet, så den syns från uteplatsen. 



Pioner och stjärnflocka är också fint, de här gick visst ton i ton. 



Gräset intill rabatterna är ännu lite grön, men resten av gräsmattan är annars gul. Det beror på att vi fick bevattningsförbud den 20 juni i år, och jag var lat ett par gånger, och satte dit vattenspridaren precis över rabatterna. Men nu är det vattenkanna som gäller. Och det är just nu inte roligt, för jag har åkt på ryggskott igen. Inte riktigt i samma nivå som jag hade för 9 år sen, men om det var en 10 på en skala då, så är det här nog en 7-8. Jag kan alltså röra mig skapligt, klä på mig själv, ta mig in och ur en bil, men med smärta. Och idag tyckte jag att det var lite bättre, vilket föranledde lite trädgårdsgöra, med bland annat daggkåporna. Jag tyckte jag var så försiktig, men i skrivande stund så känns det rejält nu igen, och att stå vid en dator är inget skönt, så nu skall jag försöka att avsluta det här (att sitta vid datorn går inte, det har jag redan insett, så jag ställde datorn på strykbrädet, ja, man får ta till alla knep som går).

I gårkväll fick jag hjälp av dottern, att vattna framsidans rabatter. Där går det åt ca 15 stora kannor, ja, jag vattnar rejält när jag vattnar, sen klarar sig rabatten i ca 5-7 dagar. 
Här på baksidan har jag rätt mycket som är torktåligt, och nu när pionerna i princip är överblommade, så det är mest hortensiorna och rosorna och floxen som vill ha vatten, men nu får de vänta några dagar. 

Idag är det mulet, men inget regn i sikte inte. Tofta, som ligger bara 2 mil från mig, fick minsann hela 10 mm häromdan, men här kom det max fem droppar (!). Min väderapp säger hela tiden att det skall blir regn om ca 2 dagar, men sen ändras det och inget regn har det blivit ännu...suck. 

Det var allt från mig, ett något gnälligt inlägg, men hoppas rosorna väger upp ;)  



6 kommentarer:

  1. I truly enjoy my visits to your blog. Your garden is planed out well with the various combinations of plants. I especially always like seeing roses, one of my favorite. Thanks for the. posting. See you soon again.

    SvaraRadera
  2. Aj för ryggskot! Din stackare! Jag kämpar med min artros och min trädgård, ja en dålig kombo...puh!
    Så mycket härligt som blommar i din trädgård och man måste bara njuta av allt!!
    Kramis från Titti

    SvaraRadera
  3. En herlig tid med en hage som bugner av blomster, lange varme sommerkvelder. Bare å nyte. Ha en flott helg.

    SvaraRadera
  4. Så vackert i din trädgård.
    Men så tråkigt att drabbas av ryggskott. Ta det varligt!

    SvaraRadera
  5. Underbara trädgårdsbilder. Men ryggskott är inte kul. Hoppas det ger med sig fort eller om en naprapat kan hjälpa dig kanske. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Det är precis såhär en somrig rabatt skall se ut, din innehåller allt det jag gillar, pioner, rosor och stjärnflocka.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!