torsdag 22 juni 2023

Jordgubbstårta med himmelsk fyllning

Jamen så har man gått på semester då... Och så är det midsommar i morgon! Håller som bäst på att fundera på vad jag skall göra för tårta till i morgon. Och jag är så glad att jag har min blogg tillbaka, för då kan jag kolla tillbaka på vad jag gjort för tårtor förut, och få lite inspiration från mig själv så att säga ;) Bloggen är ju min dagbok liksom, och rätt ofta går jag tillbaka i min egen blogg. När jag börjar fundera över vilket år det var jag planterade det där trädet, eller vad är det nu den där hortensian heter egentligen, eller vilken färgkod jag har på min trappa, ja då skriver jag in det i sökrutan här till höger, eller går in på en etikett, som också finns här i högerkolumnen, och så hittar jag det. Och alla mina recept, längst upp under huvudrubriken finns en liten receptrubrik. Där hittar jag - och den som vill, alla mina recept jag har skrivit här på bloggen. Så ni förstår kanske att jag blev lättad när jag fick ordning på den igen.  

Nåväl, tårtor var det ja. Den här gjorde jag i fjol, receptet är från Fridas Bakblogg, hennes himmelska jordgubbstårta. Jag hade dock bara fyllningen inuti tårtan, utanpå garnerade jag med vanlig grädde och gubbar, för att jag tycker det är roligt att garnera ;) 

Nu får vi se vad det blir till i morgon. Klart är i alla fall att det blir en lite mindre variant, eftersom vi inte blir så många i år heller. 

Om vi inte hörs innan dess, så vill jag önska er alla en riktigt fin och 
Glad
MIDSOMMAR!

3 kommentarer:

  1. Mmmm ... den tårtan får det att vattnas i munnen. Jordgubbar hör liksom midsommaren till, i varje fall för mig :) Sååå glad att att fungerar i din blogg igen.

    En riktigt fin midsommarhelg till dig!

    Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Jordgubbstårta och semester - bästa!
    Önskar dig en skön midsommardag, misstänker att ni har det lika varmt på ön bredvid...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  3. Låter som att det var en riktigt god midsommar! Och tack för tårttipset. Jag gör ju alltid en tårta eftersom min dotter fyller år nånstans runt midsommarafton varje år.

    Kram, Carina

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!