onsdag 14 juni 2023

Klematis och goda grannar

Min klematis Amber som jag satte i höstas, har börjat att blomma, eller ja, den har redan blommat i flera veckor men nu blommar den även här på bloggen ;) Och tänk, den ser exakt ut som den ska, enligt bilden, det var ju för väl! Grannen på andra sidan planket har också satt en klematis, precis bakom min. Tänker att de nog lär slingra in sig i varandra, kanske blir svårt om den ena av oss vill klippa ner sin... hm, kanske borde flytta den här medans tid är. Grannens är en Summersnow, och den sorten hade jag ett tag i min förra trädgård, och den var ett monster att växa minns jag.   
Annars är det väldigt trevligt med klematis som hälsar på. Här på baksidan, kikar samma grannes ljusrosa klematis in till mig, och det är så välkommet, det får den så gärna göra så! 
Det är så trevligt med en granne som jag kan snacka trädgård med, jag har inte så många i min bekantskapskrets annars, som delar mitt intresse. Snäll är hon med. I våras köpte jag en gräsklippare, en sån där som "svävar" över gräset, om ni vet vad jag menar. Alltså den har inte hjul, utan skall "lyfta" från marken när man sätter igång den. Men jag var inte nöjd, den svävade inte utan var väldigt trög att dra runt över gräsmattan. Jag pratade med affären om detta, och den lämnades in på verkstad. Men de hittade inget fel på den, så lite skamsen tog jag hem den igen. Suck, jag får väl leva med den, men beklagade mig väl lite för grannen.
 -Men du måste ju kräva köpet åter om du inte är nöjd tyckte hon. Men sånt där är det värsta jag vet, jag hatar att klaga på saker, och lämna tillbaka en använd gräsklippare som bevisligen - enligt verkstaden - inte var något fel på... Men då tog grannen saken i egna händer, hon åkte med den till affären, och hon har nog lite mer pondus än vad jag har, för köpet gick tillbaka! Så nu har jag en annan, mer vanlig sort med rejäla hjul som man kör över gräset med! Tack och lov för trevliga, och modiga grannar! 

1 kommentar:

  1. Så vacker hon är din gula 'Amber'. Men att bo granne med en omfamnande 'Summer Snow' kan bli snärjigt. Jag talar av egen erfarenhet. Har en portal där det på ena sidan växer en 'Summer Snow' och på den andra en okänd ljusgul som blommar sent på hösten. När dom möts på mitten blir det ett väldigt trassligt förhållande. Har inte vågat klippa för mycket men i våras klippte jag ner båda ända ner till marken och redan nu börjar dom närma sig varandra men på ett lite mer ordnat sätt.

    Vilken trevlig granne du har. Och så bra att du nu, med grannens hjälp, har en hederlig gräsklippare med hjul. Och den rosa klematisen som tittar in är ju väldigt dekorativ. Och så vackert ihop med den blå blomman. Du har det fint hos dig.

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!