måndag 17 juli 2023

Jobbe

Jahopp, då var mina tre semesterveckor till ända, och nu är det åter till "den grå" vardagen. Nej, så illa är det inte, sommaren är ju ännu här och än finns tid att njuta av tillvaron. 
Hoppas ännu få bada flera gånger till! 
.... och sitta ute på altanen och äta, ta en kall öl och njuta av ledighet. Efter tre veckors jobb kommer jag vara ledig igen, så det känns okej.  
På tal om öl så har jag varit på en lite informell ölprovning under semestern. Min systerdotters man är väldigt intresserad av öl, och jag, som så nyligen börjat tycka om öl, men endast ljus, eller ja, till och med specifikt just Coronaöl 🙈, hade tydligen frågat honom någon gång, om han gillar mörkt eller ljust öl mest. Och är man riktigt intresserad av något, så är det ju sällan så "svart eller vitt", det finns ju många zoner däremellan, vilket han ville visa med en ölprovning i samband med sin årsdag. Och, ja det fanns förstås många olika sorter på skalan, och inte bara vad gäller färg. Det var intressant, en helt ny värld för en annan. 

Kolla in vilken häftig dahlia jag fick av syrran. Hon har blivit helt dahliafrälst och har många fina plantor. Jag har en planta bara, men inga blommor ännu, får se om det blir några, den kom i jorden lite sent. Men den som väntar på något gott, väntar tydligen på såna här fina blommor!!   

6 kommentarer:

  1. Jag gillar inte öl alls, tycker att alkoholfri eller starköl smakar lika illa! *fniss*
    När det gäller dahlior så fick jag ett ryck för några år sen och hade massor, men tröttnade när det visade sig att dom inte började blomma förrän i augusti när mer än halva sommaren gått - och dog i oktober när första frosten kom. Fast snygga är dom!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig färg på dahlian. Jag har massor med dahlior i år men har svårt att förvara knölarna. Vi får se hur det blir. Öl kan vara gott en varm dag eller i bastun. Gärna ljus och iskall. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Wow, vilken dahlia. Det har verkligen blivit en närapå hysteri med dahlior. Yngsta dottern är drabbad. Själv har jag fortfarande lite svårt för dem men visst är de vackra! Och krångliga. Men det är ju frivilligt som tur är.

    Jag har också lärt mig gilla öl på äldre dar. Helst ljust och alkoholfritt. Men så har jag ingen kunskap heller. Väljer myyycket hellre ett glas vin!

    Stackars dig som måste jobbe! Men det brukar ju gå det också när man väl har börjat. Och du har ju semester kvar.

    Ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari som nu är spänd på om den här kommentaren kommer fram?

    SvaraRadera
  4. Dahlian är helt underbar, Café au Lait. Beställde flera nya i år, men än så länge är det de små som börjat blomma. Hoppas få se fler varianter på Café au Lait. Öl kan man få i många färger och varianter. Härlig bild på havet.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  5. Här har du en Corona-diggare till. Bästa gräsklipparölen! 🙂

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!