fredag 7 juli 2023

Sommaren kom av sig

Nu blir det väderprat igen. Från att ha varit varmt och torrt, så har det den senaste veckan istället varit runt 18-20 grader, samt skvättat lite då och då. Ömsom sol och ömsom regn om man säger så. Har faktiskt tappat räkningen på hur mycket regn det har kommit, och då inte som i att "det har kommit massor av mängder", snarare tvärtom. Det kommer ett par millimeter, sen kommer solen och då tömmer jag regnmätaren. Sen kommer det en skvätt till och så där har det hållit på den senaste veckan. Skulle jag försöka mig på en kvalificerad gissning så kanske vi har fått 10-12 mm? 
Ja, ni ser ju, regn och sol tillsammans blir en regnbåge, så jag var tvungen att sticka ut näsan och fotografera från dörren. Men ser ni att det har i alla fall kommit så mycket regn så att gräset börjar få en grön ton igen! 

Jag gillar ju regn, och svalare väder är inte heller mig emot, men däremot finns det ett väder som jag inte gillar, och det är blåst! Vilket det i och för sig ofta gör här på Gotland, men så här års brukar det ändå inte vara storm! Nå, nu är väl inte storm rätt benämning, men hårda vindar absolut. Det har inte varit skönt ute helt enkelt, jag har fått sitta inne och äta mestadels, och det tycker jag känns lite konstigt så här års. 

När vi ändå är här på framsidan, måste jag visa min klematisar, som nu har blommat över. 
Tycker de är minst lika fina nu, som när de blommade! 
Något som precis börjat blomma, är vädden! 

Ryggen är på bättringsvägen. Stundtals tycker jag att jag känner mig som vanligt, men så fort jag glömmer mig och sitter lite galet (läs hösäck), så gör den sig påmind, så jag får väl vara lite försiktig. Men skönt att kunna röra sig lite mer obehindrat igen! 

Nej, nu var det fredag igen, ännu en semestervecka till ända, tiden går fast man inte gör så många knop.



4 kommentarer:

  1. Vilka roliga klematisbollar! Oftast är ju fröställningarna lika dekorativa som blommorna.
    Vi har fått ganska mycket regn den senaste veckan och just nu kommer det en rejäl skur till. Så skönt och jag är så tacksam för det svalare sommarvädret. Tänkte cykla till Rusta/Jysk/Plantagen/Granngården som befinner sig på samma plats men nu får jag vänta ut skuren. Enligt väderappen ska det bli uppehåll resten av dagen.

    Skönt att din rygg känns bättre. Den används ju rätt ofta!

    Ha en trevlig helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Håller med, man får vara lite försiktig! Fast för mig är det inga problem - jag kan ju nästan inte alls röra mig ännu. Men jag blir bättre för varje vecka, även om jag själv inte märker det...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  3. Fina blombilder!
    Här har det varit mycket regn och mycket blåst. Jag bor ju på Västkusten, så vad kan man begära!? Fast igår och idag skiner solen här.
    Skön söndag!

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Vädret har verkligen varit varierat. Vi har fått väldigt mycket regn, några dagar med kraftiga vindar och nu har vi sol och värme igen. Trädgården behövde allt regn och alla som odlar något blev nog glada. Hoppas att din rygg blir bra, men du får vara försiktig.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!