måndag 31 juli 2023

Hortensior, som krånglar och som lyser upp

Nämnde min nya hortensia häromdan, Magical Candle som jag har på framsidan. 



Men jag har  tre hortensior till, på min baksida. Och i år blommar äntligen min uppstammade Pinky Winky igen! Den blommade ju inte alls i fjol, efter min alltför hårda beskärning, eller rättare så beskar jag den för sent, jag klippte väl bort blomanlagen som hade påbörjats, helt enkelt. Så vis av skadan, beskar jag den väldigt tidigt, och mycket försiktigare i år. Och se det lönade sig! Man lär sig av misstagen helt enkelt!


I år är den så här fin!  

Men tydligen skall alltid någon hortensia tjura, för den hortensian som fanns här när jag flyttade hit, och som blommat så fint varje år, har en endaste liten blomma i år?! Ingen aning om vad som gått fel, men den såg nästan död ut i våras, så jag får väl vara glad att den är grön åtminstone. 


Sist men inte minst, nej tvärtom för det är min största, är min fina Annabelle med sina  stora vita fina bollar. Den lyser verkligen upp fint här på baksidan. 


Häromdagen när det regnade så var det några stycken som bröts, så då fick de hamna i min "nya" fina vas, dvs en gammal Uppsala Ekeby som jag vann budgivning på Tradera! Passade perfekt med hortensia i! Men kan någon tipsa om hur man får dem att hålla länge, jag tycker de vissnar på ett par dagar? 

2 kommentarer:

  1. Jag har funderat på att köpa några hortensior, Annabelle. Var och tittade för några dagar sedan, men åkte buss, så det var lite svårt att få hem. Nu väntar jag på att få skjuts.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Har en hortensia, men inte kunnat kolla hur den mår ännu. Men snart ska jag väl ta mig fram till den också...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!