onsdag 31 januari 2024

Nya vanor och utmaningar

Årets första månad är till ända. Månaden då alla löften om nya bättre vanor som togs på nyårsnatten skall börja infrias...😎 Jag brukar inte ha nyårslöften, och hade inga sådana den här gången  heller. Men kan ändå konstatera att jag påbörjat några nya saker i mitt liv så här i början på året. 

Jag har börjat gå på gym. Tänk att den meningen trodde jag inte jag skulle skriva här faktiskt, men nu är det skrivet. Jag gick nämligen till en sjukgymnast i början av januari, eftersom jag haft ont i höften sen i november, och inte kunnat promenera sen dess. Det har varit lite deppigt för det är ju den motionen jag gillar bäst! Men i alla fall, hon konstaterade att det var artros, och rekommenderade gymträning, så det var bara att sätta igång, för kan det minska ontet så har jag inget val! 

Det andra är att jag i ett svagt ögonblick tackade ja till att börja som sekreterare i min bostadsrättsförening. 

Sen har jag som jag skrivit förut, anmält mig till en akvarellkurs. 

Tre nya utmaningar bara i januari! Det ena är för att jag måste helt enkelt, det andra är väl för att jag inte kan säga nej, och det tredje är för för mitt höga nöjes skull. 

Nu har jag dock redan fått ett bakslag... Fick reda på häromdagen att akvarellkursen är inställd. Typiskt, den delen som var den roligaste... Men ja, det finns ju kurser på nätet också, men för mig som introvert, var utmaningen att "beblanda" mig med folk...😏



Något annat som inte riktigt verkar gå min väg, är vägen mot kattungar. Jag åkte upp och lämnade Elsa i Stockholm i söndags, till en superfin hane. Men icke, de har bara morrat och varit arga på varandra, så det bidde inga kattungar den här gången. Så nu är det bara att "se fram emot" en båtfärd tur och retur igen nu på fredag, för att hämta hem henne. Åka båt som är så kul, yeah! 😉

5 kommentarer:

  1. Men gillade inte hanen den där skönheten!? Helt otroligt, men då infriades uttrycket att utseendet inte är allt!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  2. Synd att inte tycke uppstod. Trodde att katter inte är så noga att välja rätt. Men det finns väl fina kavaljerer på ön? Måste det bli en fastlänning?
    Synd på akvarellkursen. Man behöver en bestämd dag att gå iväg och kursa på. Om man ska ta tag i måleriet själv måste man nog vika en kväll i veckan. Men jag tror inte du ska titta för mycket på nätet utan gå på din känsla och fortsätt som du börjat.
    Lycka till med både måleriet och att hitta rätt fästman åt Elsa. Och gymmet så klart!!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Nja, nån fästman på Gotland är inte så lätt att hitta, ja jag har i ofs inte annonserat. Det finns inte så många uppfödare på ön, och de flesta "vanliga" kattägare kastrerar ju sina hanar snabbt. Sen skall ju vara en renrasig, och inte får den va släkt heller så det är inte helt lätt!
      Kram tillbaka!

      Radera
  3. Asch då att inte tycke uppstod. Vackra Elsa med de fina blå ögonen. En riktig skönhet i mina ögon.
    Det var ju väldigt synd att akvarellkursen blev inställd. Har läst att det börja bli svårt att samla folk till olika kurser. En ekonomisk fråga kanske ... eller finns det för stort utbud på nätet så att man hellre stannar hemma.
    Att gå på gym tycker jag låter som ett bra nyårslöfte. Själv gymmar jag hemma. Fungerar ok.

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Anita

    SvaraRadera
  4. Jag ger aldrig nyårslöften. Försöker istället att hela året göra livet bättre och bättre, ibland lyckas jag, ibland inte.
    Tråkig tatt kusen blev inställd, sådant händer ibland.
    Vad tråkigt att det inte lyckades med katterna.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!