torsdag 8 augusti 2024

Berså

Torsdag och dags för andra delen i min semester. Jag gör nämligen som jag brukar, tar tidig semester, jobbar tre veckor och tar sen en liten "slatt" på slutet av sommaren, med en och en halv veckas ledigt. Ja, för vi är väl mot slutet av sommaren nu, hur vemodigt det än låter. 

Idag är en sån där varm lite klibbig, men molnig dag. En dag som egentligen vore perfekt att åka ut till något café och sitta och njuta i en berså kanske... 

Jag och dottern tog en tur till just Berså i Tofta förra veckan. Det ligger vid Toftavägen men är omsluten av en häck, så trafiken stör inte tycker jag. Alltid så gott fika där, vi åt en supergod kladdkaka med vit choklad och hallon. 

Inne i butiken fanns som vanligt en massa fint. Här är alltid så inspirerande att gå, man vill liksom ha en massa! Maria som äger butiken har nämligen öga för det här, att ställa upp saker fint, och ofta går hela butiken i samma färgskala. Nu fanns det mycket i bruna, brända toner. 

Har ni Instagram måste jag tipsa om hennes konto, @bersåbutik. Gå in och kolla i hennes flöde, scrolla tillbaka, titta och njut! Hon tar bilder som liksom flyter ihop med varandra färgmässigt, och när hon byter färg vid årstidsbyte, så smyger hon liksom in den nya färgen. Nej men ni måste in och kolla på det, det är verkligen så fint! 

Jag hittade ett så vackert fat, men visste liksom inte riktigt var jag skulle ha det... Men så slog jag till ändå... 

Och här på köksbordet passade det ju perfekt! Hade dessutom en vas i liknande färg så det kunde matcha lite.  Fatet är handgjord keramik från Horezu i Rumänien, och jag fick veta att deras keramik är en del av UNESCO´s värdsarvslista i kategorin immateriella kulturföremål. 

Ljusstaken var den jag köpte tidigare i somras, vid Katthammarsvik Hantverkshus. Hon som har gjort den är keramikern Agneta Björkman Sund, och hon är min barndomsbästis syster, så det kändes extra roligt. 

4 kommentarer:

  1. Ser ut som en butik helt i min smak. Vilket fint fat du kom hem med. Fina saker tenderar att alltid hitta sin plats. Och den där ljusstaken vet jag bestämt någon som också hade köpt, om hon hade sprungit på den. 😊💚

    SvaraRadera
  2. Har aldrig varit där, kan bero på att det inte riktigt är min stil på varorna. Har lite svårt för brunt också...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  3. Men woow så mycket fint det finns där. Jag har blivit dålig på att besöka fina butiker. Skålen verkar vara användbar till mycket. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Berså butik faller mig helt i smaken. Följer henne på insta och vill ha allt! Ni har så många fina smultronställen på ön. Det blev ett vackert stilleben på ditt köksbord med nya skålen.
    Ha en fortsatt fin semester.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!