torsdag 29 augusti 2024

Sommar eller höst?

Det är på något sätt för tidigt att säga att det är höst. I alla fall här på Gotland. I går hade vi 24 grader och idag skall det visst blir 25. Men ändå, är det riktig sommar verkligen? Det är nånting annorlunda med luften. Morgnarna är lite fuktiga och svalare, kvällarna är kortare. Det känns legalt att krypa upp i tevesoffan om kvällarna, känns till och med lite mysigt, man har nästan saknat den lite. 

Skolorna har börjat, det är faktiskt hösttermin, och turisterna har åkt hem.  Vi har stränderna för "oss själva", förutom några eftersläntrare, ja det är väl tyskar eller pensionärer som ännu kommer hit och turistar. Men lugnet har infunnit sig. Och än går det att bada, det är väldigt skönt i vattnet, tror det var 20 grader i går och det är skönt! 

Det här kan hålla på en bra bit in i september. Det är inte underligt att man blir lite ambivalent - är det höst eller sommar? Sensommar kanske. På Gotland kallar vi det den femte årstiden!

5 kommentarer:

  1. Ja den här tiden är härlig innan den riktiga hösten anländer. Femte årstiden, det ska jag lägga på minnet. Kraam Pia

    SvaraRadera
  2. Känns som sensommar nu med aning av höst. Även här var det en vacker sommardag igår men imorse var det bara 9 grader när jag steg upp. Men frisk och skön luft på morgonpromenaden. Den femte årstiden ... det låter fint. En vacker bild med en himmel som tonar lite i gult.

    Kram Anita

    SvaraRadera
  3. Än är det sommar kvar men det är en tidsfråga nu när september väntar bakom hörnet. Har ingen som helst vånda för det. Tycker om alla våra årstider, ja, möjligen mindre bra om mörka november. Men hösten hos mig är välkommen!
    Ha en fin dag och en skön helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Jag känner inte heller att det känns som höst ännu. Det enda som påminner om det är mörkare kvällar, fast det gillar jag.
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  5. Brukar alltid ha en klar höstkänsla så här i september men eftersom det varit så varmt och fint har jag helt plötsligt sommarkänslor. Njuter så länge det varar. :-)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!