måndag 12 augusti 2024

Lugnet infinner sig

Så var även vecka 32 över för denna gång, och med den även medeltidsveckan. Och därmed har merparten av turisterna åkt från ön. Det återgår sakta till det normala. Trafiken minskar. Det finns plötsligt parkeringsplatser lediga. Det kryllar inte längre av folk i Visby. Lugnet infinner sig... 

Men oavsett vad man tycker om turism, så är det som det är på Gotland. Och jag förstår att man vill hit och turista, här är ju vackert och här finns massor att uppleva. 

Och nog fattar jag man vill hit och rollspela om medeltiden om man är intresserad av det. Kulisserna för skådespelet kan ju inte vara bättre. 

Själv har jag inte varit på något medeltida "jippo" överhuvudtaget i år, ja egentligen inte de senaste åren. Jag brukade gilla att gå en sväng på medeltidsmarknaden, köpa ett sånt där knäckigt äpple och kika lite på hantverk, kanske köpa något smycke eller något annat. Insupa atmosfären, och efter en halvtimme, timme var jag nöjd. Men när de började ta betalt för inträde på marknaden, blev jag lite dumsnål och har inte gått dit. Ja, det är många upprörda gotlänningar i den här frågan kan jag säga, vi kanske är lite dumsnåla av oss... ;) 

Något annat jag däremot gjort i förra veckan, var att kvällsbada. Äntligen blev det av med kvällsdopp som jag älskar. Inte mindre än fyra stycken blev det. Det var så otroligt härliga kvällar, varmt i vattnet, och åtminstone två av kvällarna var det riktigt stilla vatten... Ja men ni fattar kanske att jag njöt!  



Om nu ringmuren är en kuliss som stått sig i hundratals år, är himmelen en kuliss som ändrar sig från kväll till kväll. Just den här kvällen var himlen orange-blå, och vattnet gick i rosa. Jag ville inte gå upp. 

2 kommentarer:

  1. Fattar att det är jobbigt med allt turisterna för med sig. Nu får du njuta av stillheten och bada i lugn och ro.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Ja jag förstår dig så väl...men på sommaren är det ibland TOO MUCH med turister och jippon! Men så bor vi ju på semesterställen...jag vet. Men nu njuter vi av lugnet kära du och den där Medeltidsveckan ser magisk ut och passar verkligen där med ringmur och allt...
    Ha en fin vecka!
    Sensommarkram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!