måndag 13 juli 2015

Småskorpor

Småkakor skall man baka om man vill vara med i Månadens sötsak, inne hos Söta saker. Idag har jag visserligen börjat jobba, men på semestern blev det lite bakat då och då, det är ju så roligt! Bland annat dessa små kakor - eller rättare sagt småskorpor. Dessa bakade min mamma ofta, ja det var väl en av de sorter som nästan alltid fanns på kakfatet när man fikade hos henne. Och det är ju så goda och lättätna -  goda att doppa i kaffet eller äta som de är, nästan som smågodis! 


Så här ser receptet ut i mammas receptpärm. Man blandar ihop allt (jag antar att smöret skall vara rumsvarmt, jag har det i alla fall). Man skall inte arbeta degen för mycket. Kavla ut ca 1 cm tjock deg och ta ut små rundlar. Jag använder en sån där plastmedicinmugg som följer med medicin ibland. Grädda i 7-8 minuter, dela dem med en gaffel och låt torka till skorpor i 50 grader i ca en timme.3 kommentarer:

 1. Kul recept! Min mormor bakade alltid skorpor, jag tror jag ska prova dina också!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Skorpor är smaskens! Det kanske blir dem som jag först kommer att baka när jag väl gå på semester. Har bara ett par dagar kvar :)

  SvaraRadera
 3. Skorpor är riktigt gott! Smakade en spännande variant på lingon och vit choklad och inser att även här finns det så många olika varianter. Fin kväll till dig!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...