söndag 26 juli 2015

Uppdatering om diverse göranden och skeenden

Ser ni vad jag ser...? 
Mannen har tagit en paus i sitt renoverande, och börjat bygga torkställningen. Men han går och muttrar över att det inte blev bra, de står tydligen ostadigt, så vi får väl se vad han hittar på. Men det är på gång i alla fall! 

Nu är det jag som står här uppe i stället, i dotterns blivande rum. Jag har målat golvlister och runt fönsterna, och igår började jag rolla väggarna vita. Bilderna är tagna innan jag började rolla. Vita skall de bli. 

Här tapetserade jag för ett antal år sen, minns inte hur många, men de är slitna och trasiga så det var dags!

Och här ute i hallen, skall vi äntligen klä bort de sista strukturtapeterna från förra ägarna. De satt såna i varje rum i hela huset, ja till och med i köket! Vi har klätt in alla väggar med gipsskivor men här var vi lata/hade bråttom när vi flyttade hit, så vi målade bara över med en grön färg och tryckte dit en bård mitt på väggen... hm inte vidare snyggt men nu skall det som sagt bli ändring på det. 
Andra änden av hallen, här skall hon få nya garderober. Han sliter min man, bär gipsskivor och OSB-skivor. "Allt" är snett i det här huset, så en skiva som han mäter och sågar till nere på gården och släpar upp för trappan, är allt som oftast inte helt korrekt, så då är det bara att bära ner, såga om och så upp igen... puh... Själv ligger jag på golvet och målar lister, blir helt stel i kroppen av det hårda golvet (jag har också fått ont i ett knä nu i veckan, så det är inte helt bekvämt...) och funderar på vad vi håller på med? Vi är ju inte helt purunga längre, och det här är vårt andra hus vi renoverar ihop. Vi har alltså typ renoverat hus sen vi gifte oss för 23 år sen... Nej nu ljuger jag väl men det känns nästan så... och än är vi inte klara, det är mycket vi ännu vill göra!  

Jag ljög visst om en annan sak häromdan också, när jag sa att Festiva Maxima levererade sista pionen  för i år - se vad jag hittade igår! Gay Paree har slagit ut två små sidoknoppar! 

Och regnet då, kom det en hiskelig massa regn? Regnmätaren visar 14 mm, vet inte om det är så där värst mycket precis. Men gräsmattan är glad! 

Nu skall jag stryka väggen en andra gång. 

11 kommentarer:

 1. Oj....här rustas det både på in och utsidan....!!!
  Ett sådant torkställ står på min önskelista hos maken men först förvaringsbodan har han sagt....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Vilken somrig bild med utemöblerna och vaxduken också så fin. Tor nog mannen löser det där med torkställningen till det bästa. Här är det långt ifrån torkväder. Ösregn och åska sen två gdagar tillbaka.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen ut att bli fint med renoveringen. Hoppas mannen får ordning på torkställningen, sådana är väldigt fina tycker jag. Himla många fina smultronställen du visat på sistone, det finns mycket fint att besöka när man kommer till Gotland ser jag:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 4. Slit och släp! Men bra blir det alldeles säkert. Det funkar ju bra att passa på med inomhusarbete när det regnar ute. Det gäller att hålla sig sysselsatt! ;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ni är flitiga ni! Och gamla hus har vi haft nog av här också......Tänker på när jag hade en snickare till att sätta in en hel radda med sådana där "franska" dörrar till en låååång garderob. Ett tag då trodde jag han skulle packa ihop och dra någon annanstans. Men det blev så fint till slut, kan sakna min fina vägg! Din man är tålmodig och väldigt flitig och du med! Här har vi bara ohyvlade plank på väggarna, det var färdigtapetserat för vår del. Latmasken slog till. Det kommer att bli jättefint hos er och vilken tvättställning, så läcker!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Känner igen mig i det här med att renovera först ett hus och sen flytta in i nästa och börja om. Puh!
  Nu har vi lugnat ner oss vad gäller renovering fast nog har vi två badrum som snart är på tur. Vi gjorde två badrum bara ett år innan vi sålde vårt förra hus så det kändes lite mäktigt att börja om här så än har det inte blivit gjort. Vi får väl se när vi kommer igång. Det blir säkert fint hos er när ni blir klara, ni är så flitiga!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 7. Vad ni grejar och står i. Spännande att följa, ser gärna mer:) Och torkställningen, en sådan vill jag med ha. Hänger tvätten mellan två träd, men det är sådär för en ros slänger med sina grenar där också:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Vad härligt att du får din torkställning till slut. Jag har en liknande som jag är så förtjust i. Men det har inte varit torkväder på väldigt länge här nu. Spännande med era renoveringsprojekt./ Titti

  SvaraRadera
 9. Visst är det ett slit men ett roligt slit och man blir rikt belönad när det är klart. Och ofta tänker man... varför har vi inte gjort det här tidigare? Tyvärr blir det ont och slitskador på kroppen med åren men det får man ta. Inte är det kul att inte orka som man gjort... men tänk så roligt man hade medan man byggde stenmur, målade tak, langade tegelpannor, grävde nya rabatter, flyttade möbler, bar och släpade och drog ... listan kan göras lång! Nu får jag knappt upp en syltburk längre men, sånt är livet...

  Tänk att du ska få en sån fin torkställning! Då blir det tom roligt att tvätta, sommartid alltså:)

  Vila mellan varven!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Det märks numer att det inte går lika lätt att renovera som det gjorde när man var yngre. Jag håller på att tvätta kökstak och målar om ett mörkt gammalt furutak till vitt. Oj vad ont i armen och axeln jag fått, men fint blir det.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 11. Jag kan tycka att det både är roligt och jobbigt att renovera, men precis som ni så har vi ett snett och vint hus som gör det stört omöjligt att det ska gå lätt eller passa in som i "vanliga" hus. Ingen charm med det. Jag funderar på att måla våran trapp i höst. Den har varit fin, men nu är den rätt sliten. Låter inte som nåt stort jobb, men jag gissar att tar lite tid med slipning och så.

  Torkställningen blir nog jättefin! Jag har köpt mig en torkvinda i trä nu och gillar den jättemycket. I alla fall nu när vi efter fem veckor fått den att stå rakt i vår stenbumlingsträdgård. :/

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...