fredag 20 juli 2012

Före och som jag har tänkt mig...på framsidan

Idag visar jag lite bilder på hur det såg ut på vår lite trista och bortglömda framsida innan jag fick idén om att göra om den, när ändå bilplatsen skulle grusas upp. Ja, bilden med körsbärsträdet är fin, det trädet satte vi för 3-4 år sen och det gillar jag.  

Några gamla buskar, ett par berberis (?) vid husväggen, tre rosor vid staketet som jag satte förra sommaren.

...samt en stenlagd gång som vi la för ett antal år sen, och som bara tog slut, borta vid den ena bilplatsen.

...som sagt, lite småtrist, speciellt från det här hållet, här har jag verkligen inte brytt mig...

 
Hittade en bild från 2008 när pilen ännu var fin ( och jag ännu kämpade för att behålla det, "trädkramare" som jag är...)

Men förra våren "tillät" jag lite beskärning och efter det var den aldrig sig lik, så jag gav upp till slut.

Många kärror med grenar blev det...

...och sen tog vi bort den gamla gången, och en av de tre buskarna vid staketet. Och sen kom ju grävskopan, det har ni sett förut.

Så här såg det ut Före vi började.
Och här en skiss över hur jag tänkt mig det Efter. Egentligen skulle vi alltså bara grusa upp den högra bilplatsen och göra nytt staket in till den grannen. Men så började jag alltså skissa över hela framsidan. Den vänstra delen har vi inte gjort något åt alls ännu, den har ännu betongplattorna kvar. Och egentligen vet jag inte om jag vill ha grus där med, det kan bli för mycket av det goda. Helst skulle jag vilja ha några fina stenar där, tex byasten. Men jag vet inte hur jag skall få till övergången mellan grus och sten på ett snyggt sätt.
...kanske nånting sånt här. Vi får se, den delen är inte aktuell förrän nästa år i alla fall.
Hur det ser ut nu, när vi har kommit en bit på väg? Det får ni se i morgon =) För nu är det fredagsmys!

4 kommentarer:

 1. Det är ju så att de lite trista hörnen glöms lätt bort, men när man väl börjar så vill man gärna fortsätta. Snygga skisser - gjort dem själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - jo visst har jag knåpat ihop dem själv.

   Radera
 2. Tror att det kommer bli jättebra och väldans snyggt! Och varför inte ta
  det lite lugnt med den vänstra sidan och titta på bilder på stensättningar och fundera över vintern. Där gör du nog alldeles rätt. Men den mitt framför huset och den högra är man spänd på att få se!
  Du frågade om vad det var för gräs i krukan. Tyvärr kan jag inte svara på det helt korrekt. Anledningen är att jag köpte ett gräs på sensommaren hos Jonas i När, men det skulle bara var ett "sommargräs". Det fick dock stå kvar i krukan och nu har det stått där i 2 säsonger. Det överlevde alltså vintrarna. Har dock inget namn, men jag tror att det kan vara en jättetåtel; Molinia arundinacea `Karl Foerster` - men jag är långt ifrån säker. Gräs är bra utfyllnad i rabatterna, men en del frösår sig enormt. Vilket jag har dålig erfarenhet av, så var försiktig!

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Ser så välplanerat och genomtänkt ut. Fina skisser du gjort. Roligt att hålla på och planera och fundera.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...