söndag 1 juli 2012

Pionrabatten!

Det är piontider och nu måste jag bara ha ett pioninlägg! Här är min längsta rabatt, därav namnet Bred och lång. Jag kanske borde döpa om den till Pionrabatten, för här har jag fem pioner som lyser upp tillvaron några veckor så här års!


Nedan följer en liten "presentation" av samtliga pioner, i ordningen från vänster till höger:

Köpt som Shirley Temple, men jag vet inte om det är rätt, den skall vara mer vit. Dock ljusnar alltid den här efter nån vecka så kanske ändå... Jag gillar den verkligen i alla fall, med sin ljusrosa färg med stänk av mörkare rosa i. Doftar gott!

Köpt som Catherine Fonteyn men jag är lite skeptisk där med...stämmer inte helt med de bilder jag har sett av henne. Den här blev visst aldrig större den, det blir alltid bara 3-4 blommor och den är lika gammal som sina två närmaste grannar, ungefär 10 år alltså. Doftar milt och gott.

Namnlös, men älskad ljusrosa pion, faktiskt en av mina favoriter, trots att doften nästan är lite frän. Den är så vacker, och klarade fint en flytt på en halvmeter förrförra hösten. De här tre pionerna var mina första som jag skaffade.

Hösten 2010 satte jag två stycken nya pioner i den här rabatten, den här heter Do Tell och blommar med två blommor i år. Söt och doftar riktigt gott! Är en "bubblare" på favoritlistan...

... och så har vi Miss America som blommar med hela 5 blommor i år, jätteroligt med en sån ung planta som är så frikostig! Doften är svag.
Ja, det var alles i den här rabatten, i alla fall när det gäller pioner!

12 kommentarer:

 1. Åååårh hvor er de smukke :D
  Min svigerfar har plantet pæoner til mig, men de er ikke kommet så langt endnu. Glæder mig sådan til at se når de blomstrer.
  Der findes jo dårligt smukkere blomster.

  SvaraRadera
 2. Jag gottar mej över alla vackra bilder på blommande pioner. I väntan på mina egna. Denna vecka slår dom ut och jag hoppas att regnet snart slutar för nu börjar det gå till överdrift!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken härlig rabatt du har! Ser ut som en vacker park! Och det är klart att du får byta namn till pionrabatten! Här blommar pionerna också nu - och självklart regnar det då... ;-)

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Miss America är väldigt fin! Det är ju de andra också, men ibland kan en lite enklare variant vara den man tycker bäst om, i alla fall de år när de flesta andra är superfyllda och stora.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Men jösses så fin den rabatten är och du har så mycket fint runt pionerna också, det ser så mulligt och fint ut. Pionerna är så vackra så vackrare finns väl inte, magnifikt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Den här tiden avundas jag alla er som har sol i trädgården och kan odla pioner i mängd! Så vackert! Här är för många träd som skuggar...

  SvaraRadera
 7. En sån vacker Pionrabatt,efter att ha sett dina bilder,är det ännu fler pioner jag kommer o sätta när vi kommer till huset.

  Ha det gott i din fina trädgård.
  Kramiz vännen

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker pionrabatt. Många nyheter för mig, antecknar Miss America som är helt ljuvlig.
  Roligt när en rabatt blir så lyckad.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Jättefint! Pioner är ju bara såå läckra. Jag gillar ju alla rosa så klart. Kram Pia

  SvaraRadera
 10. Grattis till alla ljuvliga Pioner. Jag är redan avund, men är glad för din skull, bara njut. Jag har en pionbuske och en blomma, hipp hurra...
  Den knyckte jag för sonhustrun förra året, inte dåligt med en styck.
  Men tyvärr aldrig blivit av med att skaffa dessa skönheter, men det kommer fler år.Tills dess, njuter jag av andras.
  Ha de gott / Eva

  SvaraRadera
 11. Den där "do tell" var otroligt vacker och lite annorlunda!
  (Fortfarande inga bilder på valpen!?)

  SvaraRadera
 12. Underbart med alla dessa maffiga och väldoftande pioner!

  Jag har fler än nåsin och massor av knoppar, jag hoppas innerligt att jag inte missar blomningen när vi reser bort bara.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...