söndag 15 juli 2012

Plötsligt händer det...

Jag gillar att gå och kika på loppisar. Min man gör inte det, det är ett understatement. Men så finns det något som heter kvinnlig list och den utnyttjade jag igår. Annonserna av loppisutbudet är fyllda nu på sommaren, allra mest på lördagar, och jag hittade en annons om en gårdsloppis på södra Gotland. Jag kände att den kunde vara intressant och föreslog att vi skulle åka dit och maken nappade direkt. Varför det? Jo, i socknen som loppisen var i har maken sina rötter, så dit åker han gärna och kikar lite på gamla hus och så! Smart va! Två hela loppisar fanns det i området. Sen att vi passerade ett tiotal andra loppisar på vägen fick jag väl bortse ifrån.

Och fynd gjorde jag med! För där stod plötsligt två gamla tunnor som jag varit på jakt efter! Tur att vi bara hade en dotter med oss, så båda tunnorna fick plats i bilen... sen hittade jag en mjölkkanna med, visserligen har jag redan en men den var så billig så den kunde jag inte låta bli, så den klämde jag in bredvid tunnorna och sen var det fullt. Lilltjejen hittade ett schackspel för en femma så hon var nöjd hon med. Alla nöjda alla glada!


Nu hoppas jag att det går att går att såga bort överdelen/locket så att man kan hämta upp vatten med en kanna, så att de kan användas som vattenuppsamlare som jag har tänkt.

Se där, nu fick ni en liten tjuvkik på vår framsida, den lilla delen som är klar. Det återstår en del fix innan allt är klart, mycket mer jord skall hem innan jag kan plantera. Men igår ösregnade det och himlen ser mörk ut idag med, så man har inte så stor lust att göra nåt utomhus.

13 kommentarer:

 1. Vilka fynd!! Gotland och loppisar är underbart.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Nämen du ska väl inte såga sönder tunnan!!! Fast vi är ju olika hur vi vill använda dom. Jag skulle ha den som ett bord. /Knatten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, bord kan man ju också ha dem som, men nu var det ju vattentunnor jag behövde ;) jag vill ha bort de fula hängrännorna som vi har som leder bort vatten från huset.

   Radera
 3. Vågar inte gå på loppis här,med risk att jag hittar något somm jag gärna vill ha,men inte kan ta hem,det vore förargligt.Sambon kan inte glömma en järngryta jag hittade på en loppis i Slite o tog med hem

  Vi hade regn igår kväll o natt,idag har vi strålande solsken men blåst.
  Ser framemot o få se fler bilder på framsidan.

  Ha det gott .

  Kramiz vännen

  SvaraRadera
 4. Vilka fynd! Vad fint det ser ut att bli på framsidan, jobba på. Här regnar det med. Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Grattis till loppisfynden. Kul att se en glimt av din fina framsida.
  Så söta dina katter är!! Myzan är en liten prinsessa:)). Skönt för dem att kunna gå ut och in som de vill.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Bättre tunnor kan du inte få! Både vackra och funktionella. Jag har två, så jag vet!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Så morsomt! Gratulerer med fine loppefunn!

  Ha en fortsatt fin søndag:-D

  SvaraRadera
 8. Vilka fynd! Jag skulle vilja ha trätunnor vid växthuset iställer för de gröna i plast men nya tunnor är så himla dyra!!! Locket borde du väl kunna såga ur med en sticksåg?
  Åh, så fint det ser ut att ha blivit på er framsida =) Ser fram emot att få se mer / Kram gittan

  SvaraRadera
 9. Du är skicklig som med list kan få med din man. Jag har försökt i så många år nu.....Jag kan nog få med honom men då är han som en zoombie och det är värre än något annat. Gå, stanna, sitt, gå, kom hit, nu går vi, sitt, stå, han lyder såna kommandon då och inget annat innan han förkunnar att han håller på att avlida av hunger och törst. Jag måste jobba lite mer på detta.
  Fina fynd! En dotter mot en tunna!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Åhh så fina tunnor,vilken tur du hade... vill ha oxå:)ha det finfint..kram/Anne

  SvaraRadera
 11. Åhh så fina tunnor,vilken tur du hade... vill ha oxå:)ha det finfint..kram/Anne

  SvaraRadera
 12. Ibland har man tur med fynden, men ibland när man väl är hemma undrar
  man vad det är för skräp vi dragit hem. Man handlar för att det är billigt, sån är jag. Så här kan vi snart öppna eget loppis.
  Tunnan var tuff.

  Kram/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...