lördag 7 juli 2012

P som i Pion

Nu är det snart dags att sätta P för min semester... Ja, jag har en vecka i augusti med så det är inte synd om mig (bara lite *ler*). Jag har själv valt att ha tidig semester, då jag "mina" månader är maj och juni. Ljusa kvällar, grönt i naturen, allt är "på gång", och så har vi ju Pionerna!!

...även om de i år blev rätt tilltufsade av regnet som kom kring midsommar, som den här till exempel som la sig ner rätt rejält.


 
Festiva Maxima, så vacker med sina rosa stänk i det vita.
Gay Paree

Bowl of Beauty

Namnlös vid hundgården, samt den bortre Bowl of Beauty

Duchesse de Nemours

...och så slog den sista jag väntade på, ut sin första blomma i går, Karl Rosenfield, som jag tror jag köpte 2009. Den har låtit vänta på sig, kanske för att den står lite skuggigt, vad vet jag, men nu fick jag se den i alla fall.
Piontiden är kort, men om man har några olika sorter, och planterar några i solen och några lite skuggigare så förlänger man säsongen. Och även om jag nu tycker det är trist att semestern är slut, så föredrar jag tidig semester - jag har faktiskt kunnat njuta av mina pioner hela min semester!

8 kommentarer:

 1. Jag njuter av piontiden må du tro! Har två Karl Rosenfeldt som är sprängfulla med knoppar! Men mest väntar jag på den ljuvligaste av ljuvliga... Sarah Bernard. Det är den absoluta favvisen!

  Ha en skön helg innan jobbet börjar.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Så vackra pioner du har,det finns så många skönheter.Blir inte lätt o begränsa sej,när man ska välja sorter.Fast varför ska man göra det,lika bra o ta alla sorter,eller hur?
  Jag har missat blomningen på mina iår,fast mamma fick glädjas åt dem istället.

  Njut av din sista ledighet.

  Kramiz vännen

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på alla de vackra pionerna.
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Så fint du fångat deras föuffighet!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Du har helt underbart vackra pioner! Vilka blomprakt, ja, det är en växt att verkligen bli och vara förälskad i. Det är vackert när dom är böjda så där för då förstår man att blomman är stor (och/eller att det har regnat).
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Vackert!

  Visst är det fingerborgsblomma :) Jag satt länge och försökte komma på namnet men det enda jag fick fram i skallen var riddarsporre.
  Tack för att du hjälpte mig!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. ÅHhhh! vad många du har, sorter alltså! grävde upp en dillpion hos min faster när vi var i skåne, hoppas den tar sig. Ha det bra! Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Vi har nog samma specialintresse för pioner, och vet du nu har jag haft pionblomning i en månad och då har inte sarah och festiva ännu slagit ut här. Det finns många fina riktigt tidiga pioner också. Härliga växter annat kan man inte säga!! /Mimi

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...